NEAPINED

Lotus Emeya: Ηλεκτρική ναυαρχίδα με τέσσερις πόρτες και 918 ίππους

Έφτασε η ώρα η Lotus όχι μόνο να παρουσιάσει το δεύτερό της ηλεκτρικό μετά την Eletre. Ένα τετράπορτο GT που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω από την Taycan της Porsche και το Tesla Model S. Διαθέσιμο από τέλη 2024.

Η Lotus παρουσίασε την Emeya, μια πλήρως ηλεκτρική τετράθυρη ναυαρχίδα, η οποία θα μπει στην παραγωγή το επόμενο έτος. Και κάπως έτσι η βρετανική φίρμα εγκαταλείπει την παραδοσιακή σπορ εικόνας της και ακολουθεί τα βήματα της Eletre, αποτελώντας το πρώτο σεντάν της Lotus μετά το Carlton.

Προς το παρόν γνωρίζουμε πως η Emeya διαθέτει ένα σύστημα τετρακίνησης με δύο κινητήρες και συνολική ισχύ έως 918 ίππους και 985 Nm ροπής. Για τις επιδόσεις τα 0-100 χλμ./ώρα αναμένονται σε μόλις 2,78 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα τουλάχιστον 260 χλμ./ώρα όταν η Eletre R μπορεί να φτάσει τα 265 χλμ./ώρα.

Η Emeya βασίζεται στη νέα EAP (Electric Premium Architecture) της Lotus και διαθέτει μία μπαταρία 102 kWh, μικρότερη από εκείνη του crossover Eletre. Παρ’ όλα αυτά, προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες φόρτισης προσφέροντας 150 χλμ. σε μόλις 5 λεπτά με τη χρήση ενός DC ταχυφορτιστή 350 kW. Μια φόρτιση στο 80% μπορεί να επιτευχθεί σε 18 λεπτά.

Σχεδιαστικά, η Emeya έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την Eletre με αρκετές γωνίες και ακμές. Μπροστά υπάρχει ένα αεροδυναμικό ρύγχος με μία όμορφη μάσκα και ένα τονισμένο καπό με τους ιδιαίτερους σλιμ προβολείς. Εννοείται πως υπάρχει ένα ολοκληρωμένο αεροδυναμικό πακέτο με σπλίτερ και πίσω αεροτομή και διαχύτη.

Στο εσωτερικό φαίνεται να υιοθετείται μια μινιμαλιστική σχεδίαση με τέσσερα μεμονωμένα καθίσματα. Υπάρχει ένα κοφτό -στο κάτω του μέρος- τιμόνι, ένας μικρός ψηφιακός πίνακας οργάνων και ένα «ελεύθερο» σύστημα infotainment με μεγάλη οθόνη αφής που θυμίζει Tesla.

Φυσικά, η Emeya θα έχει διάφορες τεχνολογίες αιχμής, όπως το ηχοσύστημα KEF, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση με πολλά προφίλ κίνησης και αισθητήρες που παρακολουθούν συνεχώς το οδόστρωμα 1.000 φορές ανά δευτερόλεπτο.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Emeya θα γνωστοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!