NEAPINED

Πόσο επηρεάζει την οδήγηση η χρήση κάνναβης

Η νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής χρήσης κάνναβης στο Οντάριο του Καναδά οδήγησε σε μια αισθητή αύξηση, που ανέρχεται στο 457%, των τροχαίων ατυχημάτων που σχετίζονται με αυτήν την ουσία μεταξύ των ετών 2010 και 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την αυξημένη συχνότητα αυτών των ατυχημάτων, η συνολική ποσότητα τροχαίων ατυχημάτων που συνδέονται με τη χρήση κάνναβης παραμένει εξαιρετικά χαμηλή, αντιπροσωπεύοντας λιγότερο από το 1% του συνολικού αριθμού ατυχημάτων.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε από το Jama Network Open, αναδεικνύει μια ανησυχητική τάση στην αύξηση των σοβαρών τραυματισμών από αυτοκινητιστικά ατυχήματα που σχετίζονται με τη χρήση κάνναβης.

Ωστόσο, επισημαίνει επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των επισκέψεων στο νοσοκομείο λόγω τέτοιων ατυχημάτων παραμένει σημαντικά χαμηλός σε σύγκριση με αυτές που σχετίζονται με τη χρήση αλκοόλ.

Για να δώσουμε μια πιο ακριβή εικόνα, υπήρξαν 426 τεκμηριωμένες επισκέψεις στο επείγον περιστατικό λόγω ατυχημάτων που σχετίζονται με την κάνναβη ανάμεσα σε συνολικά 947.604 περιστατικά. Σε αντίθεση, το αλκοόλ συνέβαλε σε 7.564 επισκέψεις στο επείγοντα.

Η αύξηση των ατυχημάτων που σχετίζονται με την κάνναβη αποδίδεται στην αυξημένη κατανάλωση της κάνναβης μετά τη νομιμοποίηση το 2018, με μια περαιτέρω αύξηση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Παρόλη τη σπανιότητά τους, τα ατυχήματα που σχετίζονται με την κάνναβη φαίνεται να είναι πιο σοβαρά, γεγονός που έχει κάνει τις αρχές του Καναδά να εξετάζουν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, ειδικά στις περιοχές με νόμιμη κάνναβη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!