NEA

Φρένο στις μεμονωμένες εισαγωγές των μεγάλων αμερικανικών pick-up

Φρένο στις μεμονωμένες εισαγωγές των μεγάλων αμερικανικών pick-up φορτηγών όπως το Dodge Ram ή το Ford F-150 επιχειρεί να βάλει η ΕΕ.

Συγκεκριμένα το European Transport Safety Council, επισημαίνοντας ότι τα οχήματα που λαμβάνουν «ατομική έγκριση οχήματος» για χρήση στην ΕΕ είναι πολύ αδύναμη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο επικίνδυνα αμερικανικά φορτηγά και αυτοκίνητα μεγάλου μεγέθους στους δρόμους της ΕΕ, σύμφωνα με το ETSC.

Τα τελευταία χρόνια, έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση στις λεγόμενες «γκρίζες εισαγωγές» μεγάλων αμερικανικών pick-up φορτηγών όπως το Dodge Ram ή το Ford F-150. Τέτοια οχήματα απαιτούν από τον εισαγωγέα, είτε πρόκειται για ιδιώτη είτε για εξειδικευμένο έμπορο οχημάτων, να λάβει πιστοποιητικό «ατομικής έγκρισης οχήματος» προτού το όχημα χρησιμοποιηθεί στους δρόμους.

Ωστόσο, αυτά τα οχήματα δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας της ΕΕ και αυτή η κατάσταση είναι πιθανό να συνεχιστεί εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρήσει σε σχέδια εξαίρεσης τέτοιων οχημάτων από πολλές από τις βασικές απαιτήσεις των ενημερωμένων κανόνων ασφάλειας οχημάτων της ΕΕ που είναι υποχρεωτικοί για νέους τύπους οχημάτων πωλούνται στην αγορά της ΕΕ από τον Ιούλιο του 2022.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!