NEAPINED

Αυξητική η τάση της ελληνικής αγοράς

Πόσο αυξήθηκε η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα – Στροφή του Έλληνα σε Υβριδικά (HEV) και Επαναφορτιζόμενα (BEV-PHEV) στο οκτάμηνο.

Άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις νέων οχημάτων τον Αύγουστο στην Ελλάδα καταγράφοντας ποσοστό 19,8% σε σχέση με πέρυσι.

Σε απόλυτα νούμερα το 2023 τον Αύγουστο πουλήθηκαν 10,371 οχήματα έναντι 8.658 οχήματα πέρυσι.

Στο μεταξύ στο οκτάμηνο του 2023 οι συνολικές πωλήσεις των νέων οχημάτων στην Ελλάδα ανήλθαν σε 93.113 οχήματα, όταν στο περσινό οκτάμηνο οι πωλήσεις είχαν ανέλθει στα 74.330 οχήματα καταγράφοντας άνοδο 25% σε σχέση με πέρυσι.

Από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στην ανάλυση των πωλήσεων του οκταμήνου ξεχωρίζει το γεγονός ότι υβριδικά (HEV) και επαναφορτιζόμενα (BEV-PHEV) συγκέντρωσαν ποσοστά 45% επί των πωλήσεων ενδεικτικό της στροφής του ελληνικού κοινού στα νέα δεδομένα.

Ειδικότερα τα υβριδικά (HEV) αποτέλεσαν το 35% της συνολικής και αγοράς, ενώ ένα 10% των πωλήσεων αφορούσε τα επαναφορτιζόμενα (BEV-PHEV).

Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι τα βενζινοκίνητα έχασαν μερίδιο αγοράς 3,7% σε σχέση με πέρυσι και τα Diesel 1,3% ενδεικτικό του γεγονότος ότι τα παραδοσιακά καύσιμα κρατούν καλά.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!