NEA

Η Volvo τελειώνει οριστικά τους ντίζελ κινητήρες

Η Volvo Cars ανακοίνωσε στην Κλιματική Εβδομάδα της Νέας Υόρκης ότι θα σταματήσει την παραγωγή των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της έως τις αρχές του 2024, σηματοδοτώντας το τέλος της εποχής των diesel για την εταιρεία.

Η σουηδική εταιρία θα διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά έως το 2030 και να γίνει κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040. Αυτή η μετάβαση αποτελεί έναν φιλόδοξο μετασχηματισμό στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Volvo Cars επισημαίνει τη δέσμευσή της με την ανακοίνωση αυτή και την πώληση του μεριδίου της στην Aurobay, που είχε σχέση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πλέον, η εταιρεία εστιάζει αποκλειστικά στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, τα οποία θεωρεί το μέλλον, λόγω των χαμηλών εκπομπών και των χαμηλών κοστών συντήρησης.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε μια περίοδο κλιματικής ανησυχίας, με την Έκθεση Global Climate Stocktake του ΟΗΕ να υπογραμμίζει την ανάγκη για δράση. Ο CEO της Volvo Cars, Jim Rowan, τονίζει την ανάγκη για ηγεσία σε αυτό το θέμα από τη βιομηχανία και τους πολιτικούς ηγέτες, καθώς και τη δέσμευση της εταιρείας για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών έως το 2040.

Η Volvo Cars είναι ένα από τα πρώτα καταξιωμένα ονόματα στην αυτοκινητοβιομηχανία που καταργεί τους πετρελαιοκινητήρες και προωθεί τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή η απόφαση αντικατοπτρίζει την αλλαγή στη ζήτηση των καταναλωτών και την ανάγκη για μείωση των εκπομπών ρύπων στις πόλεις.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!