NEA

Αναβάθμιση ουσίας για το Audi Q4 e-tron

Το ηλεκτρικό Audi αναβαθμίστηκε τεχνολογικά και συνεχίζει να αποτελεί μία από τις πιο συμφέρουσες επιλογές στα κόμπακτ premium ηλεκτρικά SUV.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της αναβάθμισης είναι η νέα συστοιχία μπαταριών net χωρητικότητας 77 kWh (82 kWh μεικτής), η οποία διαθέτει μια νέα χημική σύσταση που βελτιώνει τις δυνατότητες φόρτισης DC.

Με ένα νέο σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα με μόνιμη διέγερση (PSM) στον πίσω άξονα, τα βασικά πισωκίνητα Q4 45 e-tron αποδίδουν 286 ίππους και επιταχύνουν από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα.

ΟΙ πισωκίνητες RWD εκδόσεις υποστηρίζουν ταχυφόρτιση DC έως 135 kW, ενώ τα τετρακίνητα Quattro φτάνουν έως τα 175 kW φορτίζοντας τις μπαταρίες τους από 10% σε 80% σε 28 λεπτά.

Στην κορυφή της γκάμας φιγουράρει το Q4 55 e-tron Quattro, το οποίο αποδίδει 340 ίππους και επιταχύνει για τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα. Τελική στα 180 χλμ./ώρα.

Όλες οι εκδόσεις του Q4 διαθέτουν την ίδια μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh. Η έκδοση 45 e-tron προσφέρει αυτονομία περίπου 562 χιλιομέτρων σε κύκλο WLTP.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων Q4 e-tron είναι η νέα γεννήτρια ήχου που παράγει ένα χαρακτηριστικό ήχο, τόσο εντός όσο και εκτός του αυτοκινήτου, με δυνατότητα απενεργοποίησης.

Άλλες αναβαθμίσεις που υπάρχουν περιλαμβάνουν μια χαμηλότερη ανάρτηση κατά 15 χιλιοστά ή ένα εξελιγμένο σύστημα αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας. Επίσης, το Audi MMI navigation plus, το Audi connect Navigation & Infotainment και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών Audi virtual cockpit αποτελούν πλέον στάνταρ εξοπλισμό.

Αισθητικά, δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, εκτός από κάποιους νέους χρωματισμούς και νέας σχεδίασης τροχούς με διάμετρο 21 ιντσών και μπρονζέ απόχρωση.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!