NEAPINED

Το Euro 7 πρέπει να γίνει πιο ελαστικό

Οι χώρες της ΕΕ φαίνεται να έχουν καταλήξει σε μια συμβιβαστική λύση σχετικά με τους αυστηρούς κανόνες του προγράμματος Euro 7 για τις εκπομπές ρύπων.

Η πρόταση που παρουσίασε η Ισπανία φαίνεται να είναι μια πιο χαλαρή εκδοχή της αρχικής πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούσε την αυστηροποίηση των ορίων εκπομπών ρύπων. Εξαίρεση αποτελεί το CO2, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και το οξείδιο του αζώτου που προέρχονται από φρένα και ελαστικά.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εκφράσει την άποψη ότι το πρόγραμμα Euro 7, το οποίο προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ από το 2025, είναι υπερβολικά δαπανηρό και τα περιβαλλοντικά οφέλη του είναι περιορισμένα.

Ορισμένες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας και της Ιταλίας, εκφράζουν αντίσταση έναντι αυστηρότερων κανόνων.

Υποστηρίζουν ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη υποχρεωθεί να προσαρμοστούν στην προβλεπόμενη απαγόρευση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες από το 2035, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Οι λεπτομέρειες της συμβιβαστικής λύσης πρέπει να εγκριθούν σε υπουργική σύνοδο της ΕΕ προτού παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Επιτροπή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, εξέφρασε την άποψη ότι η εφαρμογή του προγράμματος Euro 7 θα αποτρέψει την αυτοκινητοβιομηχανία από το να μετατραπεί πλήρως σε ηλεκτρικά οχήματα και θα την ωθήσει να επενδύσει σε κινητήρες εσωτερικής καύσης που δεν έχουν μακροπρόθεσμο μέλλον.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, προειδοποίησε ότι οι προτάσεις αυτές θα οδηγήσουν σε αυξημένες τιμές για τα μικρότερα αυτοκίνητα, περιορίζοντας την πρόσβαση των φτωχότερων νοικοκυριών στην κινητικότητα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!