NEA

Λεφτά υπάρχουν για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πράσινα ταξί – 21.000 οι έως τώρα αιτήσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα προγράμματα του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και «Πράσινα Ταξί» με την  Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών  Χριστίνα Αλεξοπούλου, να τονίζει από το βήμα της έκθεσης «Αυτοκίνηση – Electromobility 2023», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τα εξής:

«Τα κυβερνητικά προγράμματα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» Ι & ΙΙ, «Πράσινα Ταξί», «Φορτίζω παντού» και «e-Astypalea», με τις αιτήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αγγίζουν τις 21.000», είπε μεταξύ άλλων.

Εστιάζοντας μάλιστα στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τόνισε  τη διαρκή βελτίωση της Ελλάδας, ως προς τη χρήση επαναφορτιζόμενων οχημάτων. Όπως επεσήμανε, το 2023 τα εν λόγω οχήματα αποτελούν πλέον το 10% του μεριδίου της αγοράς.

Να υπενθυμίσουμε ότι το νέο «Κινούμαι ηλεκτρικά 2» έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου του 2021, ενώ η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έχει τεθεί για τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Πάντως, για όσους εκφράζουν φόβος ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αυτό δεν τεκμηριώνεται από πουθενά.

Όσοι λοιπόν έχουν κάνει αίτηση και έχει εγκριθεί το ποσό της επιδότησης, προφανώς και θα την καρπωθούν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το ερώτημα ωστόσο είναι, αν θα υπάρξουν και νέα προγράμματα επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων, μετά το 2023. Εδώ θα είμαστε για να σας ενημερώνουμε.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!