NEA

Επιβραδύνεται η παραγωγή των VW ID. 3 και Cupra Born

Η VW αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από την Tesla και κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες – Ταυτόχρονα, η ζήτηση για BEV στην ευρωπαϊκή αγορά επηρεάζεται από τον υψηλό πληθωρισμό και τη μείωση των επιδοτήσεων.

To VW Group ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή των ηλεκτρικών VW ID. 3 και του Cupra Born, στα εργοστάσιά στο Zwickau και στη Δρέσδη της Γερμανίας για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Οκτωβρίου, λόγω της χαμηλής ζήτησης στην αγορά.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή θα μειωθεί κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών διακοπών στη Σαξονία από τις 2 έως τις 13 Οκτωβρίου στο εργοστάσιο της VW στο Zwickau. Επίσης, μία από τις δύο γραμμές παραγωγής θα κλείσει προσωρινά στο εργοστάσιο του Zwickau.

Η παραγωγή των μοντέλων ID4, ID5, Audi Q4 e-tron και Audi Q4 Sportback e-tron θα συνεχιστεί κανονικά. Σε παράλληλη ανακοίνωση, η παραγωγή του ID. 3 στη Δρέσδη θα ανασταλεί από τις 2 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί στις 16 Οκτωβρίου.

Όλα τα μοντέλα ID που κατασκευάζονται στο Zwickau και τη Δρέσδη χρησιμοποιούν την ηλεκτρική αρχιτεκτονική MEB του VW Group.

Δεν έχει γίνει αναφορά στον αριθμό των εργαζομένων που επηρεάζονται, αλλά προηγουμένως η VW ανακοίνωσε τη μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για 269 εργαζομένους στο εργοστάσιο του Zwickau.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!