NEA

Η ηλεκτροκίνηση… νίκησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η ηλεκτροκίνηση… νίκησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τους δημάρχους  δυο εμβληματικών νησιών στο μέτωπο αυτό να επανεκλέγονται και μάλιστα με εντυπωσιακά ποσοστά.

Οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας και Χάλκης που τα τελευταία χρόνια ήλθαν στην επικαιρότητα για τις δράσεις αειφορίας επιβράβευσαν τους υφιστάμενους δημάρχους και για τις κινήσεις τους,  προφανώς, στην ηλεκτροκίνηση. Ο Νίκος Κομινέας εκλέχτηκε με ποσοστό πάνω από 53%, ενώ ο Βαγγέλης Φραγκάκης της Χάλκης εκλέγεται με ποσοστό πάνω από 67%.

Στη Χάλκη η Citroen έχει ήδη ενισχύσει τον στόλο των οχημάτων της Αστυνομίας και του Λιμενικού, αλλά και του Δήμου με  6 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και ήδη έχουν τοποθετηθεί 4 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στο λιμάνι του νησιού.

Την ίδια στιγμή έχει δρομολογηθεί η Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 1MWp, το οποίο θα παράγει πράσινη ενέργεια ικανή να καλύψει την ενεργειακή ζήτηση των κατοίκων του νησιού, μέσω της μεθόδου του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού (Virtual Net Metering).

Στην Αστυπάλαια  υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που περιλαμβάνει μετακινήσεις με ηλεκτρικά οχήματα, υποδομές δικτύου φόρτισης, εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών διαμοιρασμού οχημάτων και τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για την φόρτιση όλων των ηλεκτρικών οχημάτων του νησιού.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!