NEAPINED

Νέα BMW X2 & iX2: Πιο ώριμη και πιο όμορφη [video]

Η γερμανική εταιρία παρουσιάζει τη νέα γενιά της X2 που πλέον πλαισιώνεται και από την ηλεκτρική iX2. Διαθέσιμες από την ερχόμενη άνοιξη.

Χάρη στην εμφατική της εμφάνιση η νέα BMW X2 δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Με τη σχεδίασή της που πλησιάζει το στυλ ενός αυθεντικού SUV κουπέ, η νέα X2 εντυπωσιάζει.

Οι έντονες γραμμές της, η κλίση της οροφής προς τα πίσω και η συνολική δυναμικότητα και κομψότητα της την ξεχωρίζουν. Σε σύγκριση με την προκάτοχό της, η BMW X2 έχει μεγαλώσει σημαντικά σε διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, το μήκος της έχει μεγαλώσει κατά 194 χιλιοστά φτάνοντας τα 4.554 χιλιοστά, το πλάτος της κατά 21 χιλιοστά φτάνοντας τα 1.845 χιλιοστά και το ύψος της κατά 64 χιλιοστά φτάνοντας τα 1.590 χιλιοστά.

Οι αυξημένες αυτές διαστάσεις συνοδεύονται από μεγαλύτερο μεταξόνιο και φαρδύτερα μετατρόχια, προσφέροντας εντυπωσιακή ευρυχωρία τόσο στο εσωτερικό για τους πέντε επιβάτες, όσο και στο πορτμπαγκάζ.

Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης εμφανώς βελτιωμένος. Η X2 προσφέρει χωρητικότητα πορτμπαγκάζ από 560 μέχρι 1.470 λίτρα, ενώ η ιΧ2 από 525 έως 1.400 λίτρα.

Στο εσωτερικό, η BMW ενσωματώνει την τελευταία τεχνολογία του Curved Display, . Μια μεγάλη κυρτή οθόνη ενσωματώνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,7 ιντσών και την οθόνη των 10,25 ιντσών του τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment, το οποίο μπορεί να αναπαράγει παιχνίδια από smartphone.

Στην κεντρική κονσόλα της νέας BMW X2 υπάρχουν ποτηροθήκες, βάση για smartphone με φωτισμό και ασύρματη φόρτιση. Τα νέα καθίσματα διατίθενται σε διάτρητη έκδοση Veganza ή δερμάτινη Vernasca και προαιρετικά σπορ καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση και μασάζ.

Υπάρχει αυξημένη ακουστική άνεση, προστασία επιβατών και αερόσακος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. Στον βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται αυτόματος κλιματισμός, σύστημα πλοήγησης BMW Maps, δερμάτινο τιμόνι, αυτόματη πίσω πόρτα, θύρες USB-C και πρίζα 12V.

Περνώντας στην γκάμα του μοντέλου, η ηλεκτρική iX2 xDrive30 με τους δύο ηλεκτροκινητήρες της αποδίδει συνδυαστικά 313 ίππους/ 494 Nm και είναι τετρακίνητη. Χάρη σε μία μπαταρία 64,8 KWh η αυτονομία της κυμαίνεται από 417 έως 449 χιλιόμετρα, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 5,6 δεύτερα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα.

Η γκάμα των κινητήρων εσωτερικής καύσης ξεκινά από την X2 sDrive20i, με τον τρικύλινδρο 1.500 κ.εκ. που αποδίδει 156 ίππους, ενώ με την υβριδική υποβοήθηση 48V προστίθενται 19 ίπποι, φτάνοντας στους 170 συνολικά.

Η δίλιτρη τετρακύλινδρη ντίζελ X2 xDrive18d αποδίδει. Η ισχυρότερη X2 M35i XDrive, προσφέρει 300 ίππους, επιταχύνοντας για το «0-100» σε 5,4 δευτερόλεπτα και φέρει το πακέτο Μ Sport. Όλες οι συμβατικές εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο διπλόδισκο κιβώτιο Steptronic με 7 σχέσεις.

Όλες αυτές οι εκδόσεις της νέας BMW X2 θα είναι διαθέσιμες από τον Απρίλιο του 2024 και αναμένεται να προστεθούν ακόμη περισσότερες στην γκάμα στο μέλλον.

BMW iX2

BMW X2


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!