NEA

Η ιστορία πίσω από τη Ferrari του Αριστοτέλη Ωνάση

Η ιστορία αυτής της εξαιρετικής Ferrari 330 GTC του 1967, που κάποτε ανήκε στον διάσημο Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, εξελίσσεται τώρα σε μια νέα φάση.

Σε μια δημοπρασία που πραγματοποιείται στο Bring a Trailer, αυτή η κλασική Ferrari που συνδέεται με τον θρυλικό Έλληνα επιχειρηματία βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα.

Αρχικά, η Ferrari 330 GTC αυτή παραδόθηκε στα χέρια του Ωνάση προς το τέλος του 1967, συμβολίζοντας την αγάπη του για τα αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών. Μία μοναδική Ferrari που χάρισε λάμψη στη συλλογή του.

Μετά από πολλά χρόνια, το αυτοκίνητο βρέθηκε σε νέα χέρια, μόνο για να επιστρέψει στο φως της δημοσιότητας το 2020, όταν αγοράστηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη.

Από εκεί, υποβλήθηκε σε εκτενή αποκατάσταση από την Bobileff Motorcar Company στο Σαν Ντιέγκο, με το αποτέλεσμα να είναι εκθαμβωτικό.

Η ανακατασκευή, ολοκληρωμένη τον Αύγουστο του 2023, περιλάμβανε επίπονη εργασία που περιλάμβανε τη γενική ανακατασκευή του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, διατηρώντας την αυθεντικότητα του αυτοκινήτου.

Το 330 GTC διαθέτει μια εκπληκτική εξωτερική εμφάνιση Cina Red, ανανεωμένο εσωτερικό με δέρμα Nero Franzi και vintage ραδιόφωνο Blaupunkt. Το οδόμετρο δείχνει λίγο πάνω από 67.000 χιλιόμετρα.

Εξοπλισμένη με ζάντες Campagnolo και λάστιχα Michelin XWX, αυτή η Ferrari έλαβε επίσης αναβαθμίσεις φρένων για έξτρα ασφάλεια.

Οι εκτιμήσεις καταλήγουν ότι η τιμή της στη δημοπρασία αναμένεται να ξεπεράσει τα 500.000 δολάρια, προσφέροντας σε συλλέκτες μια σπάνια ευκαιρία να αποκτήσουν ένα κομμάτι της ιστορίας της αυτοκίνησης που κάποτε αγάπησε ο ίδιος ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!