NEA

Προ των πυλών το νέο Nissan GT-R

Το εντυπωσιακό Hyper Force που λάμπει στην έκθεση του Τόκιο αποτελεί τον προπομπό του επόμενου Godzilla που θα έχει ηλεκτρική καρδιά με περισσότερα από 1.000 kW ή 1.360 άλογα.

Παρόλο που η Nissan δεν αναφέρει απευθείας την ονομασία GT-R, το DNA του Godzilla είναι παρόν σε κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και στο φωτιζόμενο κόκκινο σήμα που διακρίνεται στην μάσκα ή στα πίσω διπλά στρόγγυλα φωτιστικά σώματα.

Το Hyper Force διαθέτει την τεχνολογία τετρακίνητης e-4ORCE της Nissan, έχει ελαφριά κατασκευή και μία μπαταρία solid state με πολύ μεγάλο δείκτη ενεργειακής πυκνότητας. Κάτι δηλαδή που σημαίνει πως σε μικρότερο όγκο θα αποθηκεύεται περισσότερη ενέργεια.

Η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την πιλοτική λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής solid state μπαταριών το 2024 και να τις έχει έτοιμες για μαζική παραγωγή έως το 2028.

Το επόμενο GT-R προορίζεται για την τεχνολογία αυτή και αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2028 ή Το 2029 ως το πρώτο μοντέλο για τις μπαταρίες νέας γενιάς με ξηρό καταλύτη στερεάς κατάστασης.

Δεν διευκρινίζεται αν υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας ανά άξονα (δηλ. δύο συνολικά) ή ένας σε κάθε τροχό (δηλ. τέσσερις συνολικά). Αυτό πάντως που λέει η Nissan είναι ότι η συνολικά ισχύς φτάνει το 1 MW ή αν προτιμάτε τα 1.000 kW ή τα 1.360 άλογα/

Το φουτουριστικό Hyper Force διαθέτει επίσης συναρπαστικά χαρακτηριστικά, όπως ενεργητικά αεροδυναμικά στοιχεία και νέα προσαρμόσιμα πάνελ που βελτιώνουν την αεροδυναμική συμπεριφορά κατά τη στροφή. Όσο για το εσωτερικό αυτό μοιάζει περισσότερο με το κόκπιτ ενός διαστημόπλοιου παρά με ενός αυτοκινήτου.

Άλλωστε, η εταιρεία υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο concept  στοχεύει τόσο τους λάτρεις των αγώνων όσο και τους gamers. Αναφέρεται χαρακτηριστικά η ύπαρξη δύο λειτουργιών, GT (Grand Touring) και R (racing).

Ο πρόεδρος και CEO της Nissan, Makoto Uchida, τόνισε το πνεύμα καινοτομίας που διακατέχει την εταιρεία, επισημαίνοντας τη σημασία της ηλεκτροκίνησης για έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!