NEA

Η πετρελαϊκή BP ξεκίνησε να βάζει φορτιστές της Tesla!

Σε μία πρωτόγνωρη κίνηση η British Petroleum (BP) κατέθεσε 100 εκατομμύρια δολάρια για την ενσωμάτωση των σταθμών φόρτισης Supercharger της Tesla στα πρατήρια της.

Πρόκειται για μία στρατηγική πρωτοβουλία στην οποία πρώτη φορά μία πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου αναλαμβάνει ως διαχειριστής δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτή η χρηματοδότηση εντάσσεται στο μεγαλύτερο σχέδιο της BP να διαθέσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την ενδυνάμωση των υποδομών φόρτισης στις ΗΠΑ μέχρι το 2030.

Τα καινούρια Supercharger, με ισχύ 250 kW και τεχνολογία «Magic Dock» της Tesla, θα ενταχθούν στο δίκτυο Pulse της BP, που ήδη καλύπτει 27.000 σημεία φόρτισης σε εθνικό επίπεδο.

Από το 2024, αυτοί οι φορτιστές θα τοποθετηθούν σε κεντρικές περιοχές όπως το Χιούστον, το Φοίνιξ, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και την Ουάσινγκτον. Η BP φιλοδοξεί να στήσει 100.000 σταθμούς φόρτισης στις ΗΠΑ μέχρι το 2030.

Αυτή η συνεργατική προσπάθεια αναβαθμίζει το δίκτυο Pulse της BP και ταυτόχρονα αντανακλά τη δέσμευση της Tesla να επιταχύνει τη μετάβαση σε πιο πράσινες μορφές ενέργειας.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!