NEAPINED

Έρχεται τον Ιούλιο το νέο Fiat Panda

Το ντεμπούτο της νέας γενιάς Panda θα συμπέσει με τα 125 χρόνια της εταιρίας που συμπληρώνονται στις 11 Ιουλίου του 2024.

Η Fiat, υπό την ηγεσία της Stellantis, έχει τον στόχο να κατασκευάσει ένα νέο Fiat Panda που θα είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτό. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να κατασκευάσει μια ηλεκτρική έκδοση του Panda, αλλά και εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης, τονίζοντας τη σημασία της προσιτότητας στην αγορά αυτοκινήτων.

Στόχος της Fiat είναι να διατηρήσει μια ανταγωνιστική τιμή απέναντι στο Dacia Sandero, προσφέροντας το νέο Panda σε τιμές κάτω από τα 20.000 ευρώ. Είναι γεγονός ότι οι καταναλωτές αναζητούν προσιτές επιλογές, και η Fiat επιθυμεί να καλύψει αυτήν τη ζήτηση. Ειδικότερα απέναντι στον κινεζικό ανταγωνισμό που θα εντείνεται συνεχώς.

Η τωρινή γενιά του Panda μαζί με τα facelift κυκλοφορεί στην αγορά από το 2011. Το νέο μοντέλο θα είναι ένα crossover μοντέλο που συνδυάζει υψηλά επίπεδα πρακτικότητας με μια χαμηλή τιμή πώλησης. Η σχεδίαση του αμαξώματος αναμένεται να εμπνευστεί από το πρωτότυπο Centoventi που παρουσιάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια στη Γενεύη.

Λογικά θα έχει μήκος κάπου στα 4 μέτρα και θα χρησιμοποιηθεί πιθανότατα η νέα πλατφόρμα SCP (Smart Car Platform) που είδαμε στο Citroen e-C3 .

Όσον αφορά το σύστημα κίνησης, το νέο Panda πιθανότατα θα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα πρόωσης του e-C3 με μία LFP μπαταρία 44 kWh να προσφέρει πάνω από 300 χιλιόμετρα αυτονομίας και να συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων.  

Ωστόσο, θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα απόκτησης μιας έκδοσης με 1.200άρη turbo κινητήρα 100 ίππων βενζίνης σε συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης, καθώς και στη Λατινική Αμερική και άλλες αγορές.

Για να επιτευχθεί η προσιτή τιμή κάτω από τα 20.000 ευρώ, η Fiat θα χρησιμοποιήσει τον βασικό ατμοσφαιρικό κινητήρα του 1.2 PureTech. Σε σύγκριση με άλλα μοντέλα όπως το Jeep Avenger στην Ισπανία, το οποίο κοστίζει σχεδόν 23.000 ευρώ, το Fiat Panda θα προσφέρει μια πολύ πιο προσιτή επιλογή στην αγορά.

Επιπλέον, η Fiat ετοιμάζει άλλα μοντέλα για το επόμενο έτος, με φήμες να κυκλοφορούν για την επιστροφή του Punto ως ένα ηλεκτρικό supermini. Η παρουσίαση του νέου Panda είναι προγραμματισμένη για τις 11 Ιουλίου, γιορτάζοντας την 125η επέτειο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επίσης, πρόσφατα, η Fiat παρουσίασε δύο νέα μοντέλα, το 600e και το Topolino. Το 600e είναι ένα ηλεκτρικό SUV που θα εμπλουτίσει τη γκάμα του 500X, ενώ το Topolino βασίζεται στο Citroen Ami. Αυτές οι προσθήκες στη γκάμα της Fiat αναδεικνύουν τη δέσμευση της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση.

Τέλος, η εταιρεία επιδιώκει να ανταγωνιστεί την αυξανόμενη πίεση από τον πληθωρισμό και τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην ευρωπαϊκή αγορά, εισάγοντας προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα παραμείνουν ανταγωνιστικά στην αγορά μαζικής κατανάλωσης και θα ενθαρρύνουν περισσότερους καταναλωτές να επιλέξουν την ηλεκτροκίνηση.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!