NEAPINED

Η Mercedes-AMG GT2 Pro βάζει φωτιά στις πίστες [video]

Πρόκειται για μία εξωτική έκδοση πίστας που εισάγει μια ειδική λειτουργία Push2Pass που εκτοξεύει την ισχύ στα 750 άλογα.

Σε λιγότερο από έναν χρόνο από την διάθεση της GT2 για αγωνιστικά πρωταθλήματα, η Mercedes-AMG έχει ήδη ανακοινώσει την GT2 Pro, μια ελαφρώς ισχυρότερη εκδοχή. Αυτό το αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν είναι πιστοποιημένο για επίσημα πρωταθλήματα, αλλά για ιδιώτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να το οδηγούν στην πίστα. Και μόνο.

Η GT2 Pro βασίζεται στην πρώτη γενιά της AMG GT και όχι στη νέα του 2024 που παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Διαθέτει έναν twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων που αποδίδει 707 ίππους, ίδια ισχύ με την GT2 που παρουσιάστηκε το 2022. Η κύρια διαφορά είναι ότι η AMG έχει εφαρμόσει τώρα μια λειτουργία Push2Pass που προσωρινά αυξάνει την ισχύ στα 750 άλογα.

Σε συνδυασμό με τον αναβαθμισμένο V8, υπάρχει ένα 6άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων που τοποθετείται στον πίσω άξονα σε διάταξη transaxle με  ανάλογα τροποποιημένα γρανάζια. Επίσης, υπάρχει ένας κάρμπον άξονας μετάδοσης που μεταφέρει την ισχύ του αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Έχουν γίνει βελτιώσεις και στην ανάρτηση σε σχέση με το αυτοκίνητο της περασμένης χρονιάς, με την GT2 Pro να διαθέτει τώρα αμορτισέρ που ρυθμίζονται σε τέσσερις στάδια, αντί για τρία.

Κατά τα άλλα, η Mercedes-AMG έχει προσαρμόσει την αεροδυναμική σε ρύθμιση για την πίστα, εισάγοντας νέες πτέρυγες στην πίσω αεροτομή. Έχουν επίσης εξελιχθεί νέοι τροχοί 18 ιντσών για την GT2 Pro, που προσφέρονται σε δύο χρώματα και συνοδεύονται από ένα βασικό χρώμα ματ γκρι με διακοσμητικές ρίγες και λογότυπα.

Έχουν γίνει επίσης αρκετές αναβαθμίσεις στο εσωτερικό. Οι σημαντικότερες αφορούν σε ένα νέο τιμόνι με επιπλέον χειριστήρια, στο κλιματισμό και στις αποκλειστικές ραφές στα καθίσματα. Το ματ γκρι ταμπλό της περσινής έκδοσης έχει αντικατασταθεί από ένα ταμπλό από ματ άνθρακα. Επιπλέον, όλοι οι αγοραστές θα λάβουν ένα ειδικό κάλυμμα αυτοκινήτου, ένα εξατομικευμένο κράνος Bell και ένα πλήρες σετ ρούχων αγώνων από την Puma, περιλαμβάνοντας εξατομικευμένη φόρμα αγώνων, γάντια, εσώρουχα και παπούτσια.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα χρειαστεί να επενδύσουν 480.000 ευρώ, μια επιπρόσθετη επιβάρυνση 70.000 ευρώ σε σχέση με το GT2. Αυτόματα προσφέρεται  πρόσβαση στην αποκλειστική σειρά AMG Racing, που περιλαμβάνει αποκλειστικές μέρες πίστας σε όλη την Ευρώπη. Η Mercedes-AMG παρέχει επίσης συνολική υποστήριξη για αγώνες και επιπλέον υπηρεσίες, όπως προσωπικό μηχανικό και προμήθεια ανταλλακτικών, με επιπλέον χρέωση.

Φτώχεια, καταραμένη…


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!