NEA

«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Καταβλήθηκαν οι επιδοτήσεις σε 676 ωφελούμενους

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του αποτελεί η γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών, καταβλήθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιδοτήσεις ύψους 1.283.920,84 ευρώ, σε 676 δικαιούχους του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Παράλληλα, στο πλαίσιο βέλτιστης αξιοποίησης των διαθέσιμων κονδυλίων του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», τις προηγούμενες ημέρες αποδεσμεύτηκαν και επαναδιατέθηκαν σε πολίτες, κεφάλαια ύψους 550.000 ευρώ που αφορούσαν σε εγκεκριμένες αιτήσεις που δεν ολοκληρώθηκαν στο χρονικό πλαίσιο, που προβλέπεται από το πρόγραμμα.

Η διαδικασία της αξιολόγησης και του ελέγχου των αιτήσεων θα συνεχιστεί ταχύτατα, προκειμένου να απελευθερωθούν επιπλέον πόροι από ανενεργές αιτήσεις,  αλλά ταυτόχρονα να εκδοθούν και αποφάσεις υπαγωγής, καθώς επίσης και αποφάσεις καταβολής της δημόσιας δαπάνης προς τους ωφελούμενους.

Η αρμόδια υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε σχετικά: «Αντιμετωπίζουμε ένα ευχάριστο πρόβλημα. Τα διαθέσιμα κονδύλια του “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” που ανέρχονται σε 65 εκ. ευρώ, έχουν δεσμευτεί στο σύνολό τους και αυτό δείχνει την σωστή πολιτική που ακολουθεί και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στόχος μας είναι η γρήγορη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που έχουν υποβάλλει αίτηση και έχουν δεσμεύσει ποσά επιδότησης για να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα. Αποδεσμεύουμε καθημερινά, κεφάλαια που δεν θα τα χρησιμοποιήσουν οι πολίτες και τα δεσμεύουμε εκ νέου για όσους έχουν αποδεδειγμένο ενδιαφέρον. Μ’ αυτό τον τρόπο το επόμενο χρονικό διάστημα, το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” θα συνεχίσει να υποστηρίζει με επιδοτήσεις τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας μέχρι να το διαδεχτεί η νέα φάση του προγράμματος. Αποτελεί δέσμευσή μας ότι η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης θα συνεχίσει να επιδοτείται τα επόμενα χρόνια».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!