NEA

Zeekr 007: Οι Κινέζοι έχουν το δικό τους πράκτορα

Λίγο πριν την πρεμιέρα στην έκθεση του Guangzhou στην Κίνα, η Zeekr δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού σεντάν 007.

Το ηλεκτρικό όχημα (EV) παρουσιάζει μια νέα γλώσσα σχεδιασμού για τη μάρκα που ανήκει στη Geely, με εντυπωσιακά LED στις δύο άκρες που το ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη γκάμα της Zeekr. Ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου επιμελήθηκε από τον, Stefan Sielaff, γνωστό για τα έργα του στην Audi και στη Bentley.

Οι αναλογίες και τα λεία επιφανειακά χαρακτηριστικά είναι χαρακτηριστικά των σύγχρονων ηλεκτρικών σεντάν, με μια διχρωμία σε ότι αφορά στους εξωτερικούς καθρέπτες και στις κολόνες του αμαξώματος, ενώ το καπό σε συνδυασμό με τα λεπτά πίσω φωτιστικά σώματα μας θυμίζουν κάτι από τα Lucid Air και Porsche Taycan.

Η Zeekr δεν δημοσίευσε προς το παρόν φωτογραφίες του εσωτερικού, αλλά η γυάλινη οροφή επιτρέπει μια ματιά στο καμπίνα πέντε θέσεων. Βλέπουμε ένα μέρος του ψηφιακού κόκπιτ στο ταμπλό και αρκετά ηχεία που υπονοούν ένα πολυτελές ηχοσύστημα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η οροφή ενσωματώνει μια τεχνολογία που ονομάζεται «nano-silvered privacy dome», επιτρέποντας διάφορα επίπεδα διαφάνειας και παρέχοντας εξαιρετική θερμική μόνωση. Το Zeekr 007 είναι επίσης εξοπλισμένο με τρεις αισθητήρες LiDAR υποστηρίζοντας προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Η Geely δεν ανακοίνωσε τις προδιαγραφές του μοντέλου, αλλά τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ύψος του θα φτάνει τα 4,865 μέτρα που το τοποθετούν κοντά στις διαστάσεις του Tesla Model S.

Σύμφωνα με το Car News China, το EV θα κινείται πάνω στην αρχιτεκτονική PMA2+, που αποτελεί μια παραλλαγή των ευρέως χρησιμοποιούμενων βασικών SEA της Geely. Το ίδιο άρθρο υποστηρίζει ότι το Zeekr 007 θα είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτρικό κινητήρα που αποδίδει 204 ίππους με 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Θεωρούνται σίγουρες περισσότερες εκδόσεις στο μέλλον, πιθανότατα με μια τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μια συστοιχία μπαταριών 800V περίπου 100 kWh που θα απαιτεί 30 λεπτά για μια πλήρη φόρτιση.

Αυτό το ηλεκτρικό σεντάν θα είναι το τέταρτο μοντέλο της Zeekr, ενώνοντας τα ήδη υπάρχοντα 001 Shooting Brake, 009 minivan και το X compact SUV. Τέλος, να πούμε πως η κινεζική εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει να εισάγει τα αυτοκίνητά της στις βόρειες αγορές της Ευρώπης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!