NEA

CUPRA Formentor e-HYBRID: Επιδόσεις και οικονομία!

Αν αναζητάς ένα SUV που να σε συναρπάζει οδηγικά και να μην καίει τον άμπακο, τότε το Formentor είναι αυτό που έψαχνες τόσο καιρό.

Σε μία εποχή που τα περισσότερα SUV μοιάζουν μεταξύ τους η εταιρία με το tribal σήμα έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα για να δείξει μία τεράστια δυναμική. Ξέχωρα από τα υψηλά ποσοστά πωλήσεων που σημειώνει η CUPRA στις αγορές της Ευρώπης, και στη χώρα μας η ζήτηση είναι πολύ υψηλή.

Ενδεικτικό αυτού ήταν οι δύο περασμένοι μήνες (Σεπτέμβριος και Οκτώβριος) όπου το Formentor φιγουράρει στη 1η θέση των εταιρικών πωλήσεων στην κατηγορία των C-SUV, στα plug-in υβριδικά, με 296 συνολικά ταξινομήσεις και μερίδιο κατηγορίας 17,8% και 21%, αντίστοιχα για τους δύο μήνες.

Αναλυτικότερα, το CUPRA Formentor είναι ένα ελκυστικό υβριδικό SUV που -μεταξύ άλλων- προσφέρεται σε δύο συναρπαστικές εκδόσεις: την 1.4 TSI 204HP DSG eHybrid και την 1.4 TSI 245HP VZ DSG eHybrid.

Οι οποίες συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία με την απόδοση, προσφέροντας στους τυχερούς που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι μια συναρπαστική εμπειρία σε κάθε διαδρομή.

Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται με τον γνωστό και αξιόπιστο 1.4 TSI βενζινοκινητήρα που συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 85 kW.

Ο οποίος τοποθετείται ανάμεσα στο βολάν του κινητήρα και στο 6-τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο, που επιτρέπει ομαλές αλλαγές ταχυτήτων, προσφέροντας εντυπωσιακή συνολική απόδοση.

Συγκεκριμένα, η έκδοση VZ DSG eHybrid αποδίδει 245 ίππους, ενώ η έκδοση Formentor DSG eHybrid παρέχει 204 ίππους.

Αμφότερες, διαθέτουν μια μπαταρία 13 kWh (σε παροχή 3,6 kW φορτίζει σε περίπου 3μιση ώρες) διασφαλίζοντας ηλεκτρική αυτονομία για έως 70 (σε αστικό κύκλο WLTP) ή 50 (σε συνδυαστικό) χιλιόμετρα, καθιστώντας τα ιδανικά για καθημερινές μετακινήσεις σε πόλεις.

Όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, η μέση εργοστασιακή κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 1,5 λίτρα/ 100 χλμ. και η εκπομπή CO2 τα 33 γραμμ./χλμ.

Και τα δύο Cupra e-Hybrid προσφέρουν εντυπωσιακές επιδόσεις με τα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε 7,0 και 7,8 δευτερόλεπτα με τελική στα 210 και 205 χλμ./ώρα, αντίστοιχα για τις εκδόσεις των 204 και 245 ίππων.

Ταυτόχρονα, το εξαιρετικό σε στήσιμο και ρύθμιση σασί διασφαλίζει κορυφαία επίπεδα πρόσφυσης και κρατήματος, επιτρέποντας στους οδηγούς να αντιμετωπίσουν διάφορες συνθήκες οδήγησης.

Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν προηγμένα συστήματα ψυχαγωγίας και ασφαλείας, καθώς και εντυπωσιακό σχεδιασμό που αντικατοπτρίζει την απόδοση και το στυλ της μάρκας CUPRA.

Είναι αυτοκίνητα που συνδυάζουν την πράσινη τεχνολογία με την απόδοση και την πολυτέλεια, προσφέροντας μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Χωρίς να ξεχνάμε τους μεγάλους και πρακτικούς χώρους που μπορούν με άνεση να καλύψουν τις ανάγκες μιας οικογένειας.

Περισσότερα για το Cupra Formentor μπορεί να ανακαλύψτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!