NEAPINED

Ποια είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν ταχύτερα;

Οι εταιρείες Hyundai και Kia κατακτούν την πρωτιά στην ταχύτητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ξεπερνώντας ακόμα και την Tesla, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ.

Η ταχύτητα φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι κρίσιμη για τα ταξίδια και τη συνολική του χρηστικότητα. Η έρευνα εξετάζει τη δυνατότητα φόρτισης σε χιλιόμετρα ανά ώρα για 43 διαφορετικά μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων.

Το Hyundai Ioniq 6 Limited RWD του 2024 ξεχωρίζει ως το ταχύτερα φορτιζόμενο EV στην αγορά, παρέχοντας εντυπωσιακή ταχύτητα φόρτισης περίπου 1.395 χιλιομέτρων/ώρα.

Στη 2η θέση βρίσκεται το Kia EV6 RWD του 2022 με περίπου 1.238 χιλιόμετρα/ώρα, ενώ 3ο είναι το Hyundai Ioniq 6, στην έκδοση με τους δύο κινητήρες, με περίπου 1.229 χιλιόμετρα/ώρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο όμιλος Hyundai Motor Group έχει 6 μοντέλα στην πρώτη 10άδα, με το ηλεκτροκίνητο Genesis G80 στην 8η θέση.

Από την Tesla, το Model 3 Long Range κατατάσσεται πρώτο με ρυθμό φόρτισης περίπου 916 χιλιόμετρα/ώρα. Το Model Y Long Range και το Model S Plaid καταλαμβάνουν την 14η και 16η θέση, αντίστοιχα.

Η Porsche Taycan 4S βρίσκεται στην 4η θέση με περίπου 1.109 χιλιόμετρα/ώρα, ενώ η Mercedes-Benz EQS 450+ κατέχει την 7η θέση με περίπου 954 χιλιόμετρα/ώρα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας του Edmunds.com, σε ταχύτητες με μίλια ανά ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!