NEA

Τέλος εποχής για το Audi TT – Κοντοζυγώνει και ο πεντακύλινδρος

Μετά από σχεδόν 26 χρόνια πορείας και τρεις επιτυχημένες γενιές, το εμβληματικό Audi TT αποχαιρέτησε τη γραμμή παραγωγής, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής για ένα από τα πιο εμβληματικά κουπέ/ κάμπριο.

Με το τελευταίο μοντέλο που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Audi στην Ουγγαρία, η συνολική παραγωγή ανέρχεται στο εντυπωσιακό νούμερο των 662.762 μονάδων.

Το Audi TT έκανε το ντεμπούτο του το 1995 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, καταφέρνοντας να εντυπωσιάσει τους λάτρεις της αυτοκινητικής βιομηχανίας ως ένα κομψό κουπέ. Αργότερα, το 1999, προστέθηκε και μια εκδοχή roadster, επεκτείνοντας τον μύθο του.

Η τελευταία αποχώρηση αυτού του μοντέλου αποτελεί συμβολή στην εξέλιξη του αυτοκινητικού τοπίου, όπου τα SUV και τα crossover έχουν κατακτήσει την κορυφή. Το TTS Coupe, με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων και τετρακίνηση Quattro, παρουσιάζεται ως το τελευταίο αντίο σε αυτήν την εποχή.

Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, η Audi επιβεβαίωσε τον τίτλο αυτόν, παραθέτοντας εικόνες του τελευταίου μοντέλου, αντικρίζοντας το με το πρωτότυπο του 1995 και ένα roadster από την πρώτη γενιά. Η σύγκριση αυτή αναδεικνύει την εξέλιξη του σχεδιασμού και της τεχνολογίας στη διάρκεια αυτών των ετών, ενώ αναδεικνύει τη συνολική κληρονομιά του μοντέλου.

Επίσης, η κατάργηση του TT σηματοδοτεί τη σταδιακή εξαφάνιση του πεντακύλινδρου κινητήρα, ένα χαρακτηριστικό που παρατηρούσαμε σε μοντέλα όπως τα RS3 και RS Q3. Η Audi φαίνεται να εξετάζει προοπτικές για το μέλλον, αφού υποδεικνύεται μια πιθανή μετενσάρκωση του TT ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία παραμένει αναποφάσιστη σχετικά με τη μορφή που θα λάβει η επιστροφή του TT, είτε ως coupe, roadster, είτε εξερευνώντας εναλλακτικά στυλ αμαξώματος όπως ένα sedan ή ένα crossover. Με το τέλος αυτής της κεφαλαίας, η Audi αφήνει τη θέση ανοιχτή για το τι μέλλον επιφυλάσσει στον θρυλικό της TT.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!