NEAPINED

Ακριβότερο πάρκινγκ για τα SUV αυτοκίνητα

Σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζονται αρκετές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης σε μία προσπάθεια να αποθαρρύνουν την κίνηση των SUV στα κέντρα τους.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την παρουσία των μεγάλων SUV στο κέντρο της, το Παρίσι αναλαμβάνει αποφασιστικά μέτρα. Συγκεκριμένα, το δημαρχείο στοχεύει -μέσω δημοψηφίσματος- να εφαρμόζει αυξημένα τέλη στάθμευσης για τα βαρύτερα οχήματα.

Για να ξεχωρίσει τα SUV από τα άλλα οχήματα, προτείνονται υψηλότερα τέλη στάθμευσης για αυτοκίνητα με απόβαρο άνω των 1,6 τόνων και ηλεκτρικά οχήματα άνω των 2,0 τόνων. Η πρόταση αυτή θα στηρίζεται σε σαρωτές πινακίδων κυκλοφορίας προκειμένου να καθοριστεί το βάρος κάθε οχήματος.

Ο αντιδήμαρχος David Belliard επισημαίνει τη σημασία μείωσης του αριθμού και του μεγέθους των αυτοκινήτων στο Παρίσι. Το δημοψήφισμα αποτελεί το εργαλείο για την καθοριστική απόφαση της πόλης σχετικά με την κυκλοφορία των SUV.

Η διοίκηση της δημάρχου Anne Hidalgo συνεχίζει τις προσπάθειες κατά της υπέρμετρης χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης, απαγορεύοντας βήμα-βήμα τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα και επεκτείνοντας το δίκτυο ποδηλατοδρόμων για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Ταυτόχρονα, θεσπίζονται όρια ταχύτητας έως τα 30 χλμ./ώρα.

Οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον Belliard και τον πρόεδρο της ένωσης αυτοκινητιστών Philippe Noziere αναδεικνύουν τις διαφορετικές απόψεις. Ενώ ο Belliard εστιάζει στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το κόστος των SUV, ο Noziere υποστηρίζει τα οχήματα αυτά, έχουν βέλτιστα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης. ως αιτία για το αυξημένο τους βάρος.

Παρόλα αυτά, έρευνες δείχνουν ότι οι κάτοικοι του Παρισιού εκφράζουν ελάχιστη συμπάθεια για τα SUV, θεωρώντας τα παρωχημένα και ογκώδη οχήματα που συμβάλλουν αναλογικά στη ρύπανση και την κατανάλωση καυσίμων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!