NEA

BMW: Η νέα γενιά της M3 θα έχει και ηλεκτρική iM3

Για όσους προτιμούν τα ηλεκτρικά η επόμενη M3 θα έχει και ηλεκτρική έκδοση που θα είναι ισχυρότερη από τη M3 με το θερμικό μοτέρ.

Η πρόσφατη καταχώρηση του εμπορικού σήματος «iM3» από τη BMW υποδηλώνει την πρόθεσή της να διαχωρίσει αυτό το ηλεκτρικό μοντέλο από τα συμβατικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η iM3 αναμένεται να βασιστεί στην πλατφόρμα Neue Klasse, υποδηλώνοντας ένα στιβαρό και φουτουριστικό σχεδιασμό. Πάντως, εκτός από τη κλειστή μάσκα, την απουσία απολήξεων κ.α., το αμάξωμα δεν θα διαφέρει και πολύ από τη συμβατική M3 στο πλαίσιο του εναρμονισμού των δύο μοντέλων.

Με μια πλατφόρμα ικανή να φιλοξενήσει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, υπάρχει η δυνατότητα της απόδοσης μίας μάξιμουμ ισχύος που φτάνει τους 1.360 ίππους (1.000 kW). Ωστόσο, αυτό θα ήταν υπερβολή και περιμένουμε η νέα iM3 να έχει ένα όριο κάπου στα 1.000 άλογα. Όχι και πως εδώ δεν υπάρχει υπερβολή…

Ενώ λεπτομέρειες για την ακριβή ισχύ παραμένουν αδιευκρίνιστες, θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρχει ένα είδος τετρακίνησης με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και τη δυνατότητα κίνησης μόνο στους πίσω τροχούς. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και μικρότερη έκδοση με πίσω κίνηση για μία πιο pure οδήγηση.

Τα καλά νέα, πάντως είναι ότι η επόμενη M3 θα συνεχίσει με τον αναβαθμισμένο εξακύλινδρο τρίλιτρο κινητήρα S58, με διπλή υπερτροφοδότηση, προσαρμοσμένο για να πληροί τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 7. Πολύ λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει η ύπαρξη ενός plug-in συστήματος. Όπως και να έχει η νέα M3 θα πλαισιωθεί από την iM3 που θα δούμε κάπου το 2026.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!