NEAPINED

Το Tesla Cybertruck είναι ένα αλεξίσφαιρο θηρίο [video]

Μετά από τέσσερα χρόνια η Tesla παρουσίασε επίσημα το πολυαναμενόμενο Cybertruck ανακοινώνοντας τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο gigafactory του Τέξας. Οι τιμές ξεκινούν από τις 60.990 δολάρια για την πισωκίνητη RWD).

Ο Elon Musk, ο CEO της Tesla, παρουσίασε τα πρώτα Cybertrucks στους πελάτες του και τόνισε την εξαιρετική του απόδοση. Η top έκδοση, με τιμή στις 99.990 δολάρια και με το προσωνύμιο Cyberbeast, διαθέτει εντυπωσιακή ικανότητα ρυμούλκησης τρέιλερ (4.990 κιλά) και επιταχύνει από 0 στα 96 χλμ./ώρα σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα. H καρότσα μήκους 1,8 μέτρων και πλάτους 1,2 μέτρων επιτρέπει επιπλέον φόρτωση 1.134 κιλών.

Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη, η Tesla παρουσίασε το Cybertruck να ξεπερνάει μία νέα Porsche 911 σε μια πίστα για τα 0-400 μέτρα, ρυμουλκώντας μάλιστα μία άλλη 911. Για την ακρίβεια το Cybertruck καλύπτει το τέταρτο του μιλίου σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα.

Πέρα από τις εντυπωσιακές του επιδόσεις, το Cybertruck αποδεικνύει την ευελιξία του και εκτός πίστας, με ελαστικά off-road 35 ιντσών και αερανάρτηση που παρέχει μέγιστη απόσταση από το έδαφος πάνω από 40 εκατοστά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παράδοσης, ο Musk τονίζει επίσης τα συμπαγή παράθυρα του Cybertruck, που συμβάλλουν σε ένα ήσυχο ταξίδι. Το αμάξωμα του φορτηγού δεν είναι μόνο ανθεκτικό στις σφαίρες, αλλά προσφέρει και περισσότερη ακαμψία από μία McLaren P1, σύμφωνα με τον Musk.

Παρά τον μάλλον μέτριο αεροδυναμικό συντελεστή σε σύγκριση με ορισμένα οχήματα, το Cybertruck έχει μία εκτιμώμενη αυτονομία πάνω από 540 χλμ. Παρόλο που αυτά είναι αρκετά, είναι λιγότερα από τα υποσχόμενα 805 χλμ. που είχαν αναγγελθεί το 2019. Τουλάχιστον, θα μπορεί να ανακτήσει έως 219 χλμ. μετά από μόλις 15 λεπτά σε ένα πανίσχυρο σημείο φόρτισης Supercharger.

Αυτό το νούμερο αφορά την έκδοση All-Wheel Drive. Η Rear-Wheel Drive, που θα είναι διαθέσιμη το 2025, έχει αυτονομία 400 χλμ. και χρειάζεται 6,5 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 96 χλμ./ώρα. Τέλος, το Cyberbeast θα μπορεί να κινηθεί για 515 χλμ. με μία φόρτιση και θα έχει μέγιστη ταχύτητα 209 χλμ./ώρα, αντί των 180 χλμ./ώρα των άλλων εκδόσεων.

Ωστόσο, θα υπάρξουν και εκδόσεις με μεγαλύτερες μπαταρίες για τα All-Wheel Drive και Cyberbeast μ αυτονομίες πάνω από 700 χλμ. όπως διαβεβαιώνει η εταιρεία. Δεν έχει καθοριστεί ακόμη πότε θα δούμε αυτές τις εκδόσεις.

Ενώ οι αυτονομίες είναι λίγο μικρότερες από τις αναμενόμενες, οι τιμές είναι υψηλότερες. Η Tesla υποσχέθηκε μια βασική τιμή 40.000 δολαρίων το 2019, αλλά τώρα λέει ότι η έκδοση Rear-Wheel Drive θα ξεκινά από τις 60.990 δολάρια. Η All-Wheel Drive ξεκινά από τις 79.990 δολάρια, ενώ η Cyberbeast αγγίζει τις 100.000 δολάρια.

Αν και τα πρώτα Cybertruck βρίσκονται πλέον στα χέρια των πελατών που ο Musk υποσχέθηκε ότι είναι πραγματικά, μόλις 10 έφυγαν από την εκδήλωση. Η εταιρεία λέει ότι τα προβλήματα παραγωγής σημαίνουν ότι θα χρειαστεί μέχρι το 2025 πριν η πλήρης παραγωγή λειτουργήσει.

Μέχρι τότε, τουλάχιστον όσοι έχουν κάνει προπαραγγελία γνωρίζουν πόσο θα περιμένουν. Πάντα, μιλώντας για την αγορά της Βορείου Αμερικής αφού στην Ευρώπη παραμένει άγνωστο αν θα μπορεί το Cybertruck να πωλείται λόγω διαφορετικών προδιαγραφών.



Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!