NEA

Κινεζική σωτηρία για το σαλόνι της Γενεύης

Οι Κινέζοι κατασκευαστές θα ενισχύσουν σημαντικά την παρουσία τους στην έκθεση της Γενεύης παίζοντας το ρόλο της σανίδας σωτηρίας.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, που αντιμετωπίζει προκλήσεις τα τελευταία χρόνια με τις απουσίες σημαντικών παικτών όπως η Volkswagen, η Stellantis και η BMW, θα πρέπει να ευγνωμονούν τη συμμετοχή των κινεζικών εταιριών BYD και MG Motor.

Μετά από μια παύση λόγω πανδημίας από το 2019, η προσθήκη των εταιριών αυτών, σε συνδυασμό με τον όμιλο Renault, αντιπροσωπεύει μια αναγέννηση για την έκθεση που θα σηκώσει αυλαία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η BYD επιδιώκει να κατακτήσει την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, στοχεύοντας στην ανταγωνιστικότητα έναντι της Tesla. Η MG Motor, η οποία έχει ήδη επιτύχει υψηλές πωλήσεις στην Ευρώπη, αναμένεται να συνεισφέρει στον εκθεσιακό χώρο.

Η αυξανόμενη επιρροή των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη, ιδίως στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, προκαλεί ανησυχία στους παραδοσιακούς ανταγωνιστές.

Το Automotive News Europe αναφέρει ότι εκπρόσωποι των Volkswagen, Audi, BMW και Mercedes-Benz επιβεβαίωσαν ότι οι μάρκες τους δεν θα παρευρεθούν στην έκθεση αυτοκινήτου της φετινής Γενεύης.

Παρά τις απουσίες των μεγάλων ονομάτων, οι διοργανωτές εκφράζουν αισιοδοξία για τη διεξαγωγή της έκθεσης στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, σηματοδοτώντας την 100ή διεξαγωγή της.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!