NEA

Αποκλεισμένοι στα σπίτια τους οι ανάπηροι στην Ελλάδα – Εσύ που παρκάρεις;

Αποκλεισμένοι στα σπίτια τους… οι ανάπηροι στην Ελλάδα, καθώς είναι πανθομολογούμενο ότι κάθε τους μετακίνηση είναι ένας Γολγοθάς στις πόλεις μας.

Παρά τις ειδικές σημάνσεις, τις ράμπες και όποιες διευκολύνσεις λαμβάνονται όλα προσκρούουν στην ανεύθυνη στάση των οδηγών, που παρά τα τσουχτερά πρόστιμα η κατάσταση δεν διορθώνεται.

Προχθές, 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα αναπήρων και τα ΜΜΕ πλημμύρισαν με εικόνες που μας προσβάλλουν, αφού αυτό που αναδεικνύεται ως ένα από τα θέματα είναι και ο σεβασμός στα δικαιώματα της μετακίνησης των ανθρώπων που χρειάζονται αμαξίδιο κλπ. για να μετακινηθούν.

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι οι οδηγοί οχημάτων που παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία ή σταθμεύουν σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης, από το βεβαιούντα την παράβαση, για 60 ημέρες. Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο. Τα στοιχεία στηρίζονται σε ποσοστά του ΠΟΥ και των επίσημων φορέων του κράτους.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!