NEA

Στη Σερβία θα παράγεται το νέο Fiat Panda

Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic δήλωσε την Κυριακή ότι αναμένει από την αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis να παράγει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης Fiat Panda στην κεντρική πόλη Kragujevac.

Ο Βούτσιτς είπε ότι η παραγωγή ηλεκτρικού Panda θα τονώσει το εμπόριο μεταξύ Ιταλίας και Σερβίας πάνω από τα σημερινά 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Πάντως, μετά τη συνάντηση που είχε με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη της παραγωγής.

Η Stellantis, που δημιουργήθηκε το 2021 μέσω της συγχώνευσης της γαλλικής PSA και της Fiat Chrysler, και η σερβική κυβέρνηση το 2022 υπέγραψαν συμφωνία 190 εκατομμυρίων ευρώ για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο του Kragujevac που παρήγαγε προηγουμένως το μοντέλο Fiat 500L.

Η τρέχουσα γενιά του Fiat Panda κατασκευάζεται κοντά στη Νάπολη στην Ιταλία και το νέο μοντέλο αναμένεται γύρω στα μέσα του 2024.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!