NEA

Τι προβλήματα έβγαλε το Chevrolet Volt και ξεκίνησε έρευνα;

Η αρχή ασφάλειας αυτοκινήτων των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ξεκινά έρευνα για 73.000 plug-in υβριδικά αυτοκίνητα Chevrolet Volt λόγω αναφορών για απότομη απώλεια ισχύος, αστοχίες επανεκκίνησης και άλλα ζητήματα.

Ένας ιδιοκτήτης στο Λος Άντζελες είπε ότι το Volt «…ξαφνικά και απροσδόκητα έχασε την πρόωση κατά την οδήγηση. Το όχημα δεν είναι πλέον σε θέση να ανάψει ή να οδηγήσει». Ένας άλλος ιδιοκτήτης ανέφερε ότι το Volt δεν πήγαινε πάνω από 35 μίλια την ώρα στον αυτοκινητόδρομο «…και σταματούσε… κατά βούληση…».

Ορισμένοι ιδιοκτήτες είπαν στο NHTSA ότι περίμεναν μήνες ή δεν μπόρεσαν να λάβουν ανταλλακτικές μονάδες μπαταρίας αφού αντιμετώπισαν το πρόβλημα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας δήλωσε ότι ανοίγει την προκαταρκτική αξιολόγηση για το μοντέλο έτους 2016 έως 2019 Chevrolet Volt μετά από 61 καταγγελίες που συνδέονται με τη μονάδα ελέγχου ενέργειας μπαταρίας (BECM).

Ορισμένα παράπονα ανέφεραν ότι υπήρχε ελάχιστη έως καθόλου προειδοποίηση πριν από την απώλεια ισχύος λειτουργίας ή τη λειτουργία μειωμένης ισχύος.

Η General Motors εξέδωσε προηγουμένως ένα δελτίο τεχνικής υπηρεσίας λέγοντας ότι εάν τα οχήματα αποτύχουν να επανεκκινήσουν, το BECM μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί και να επαναπρογραμματιστεί, αλλά δεν έχει ανακαλέσει οχήματα, δήλωσε η NHTSA.

Η GM ολοκλήρωσε την παραγωγή του Volt στις αρχές του 2019, μετά από μία μέτρια ζήτηση.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!