NEAPINED

Έχει κάνει 1,9 εκατομμύρια χιλιόμετρα με ένα Tesla Model S [video]

Ένας Γερμανός για να καταφέρει να πετύχει αυτή την απίστευτη επίδοση έχει αλλάξει 4 μπαταρίες και 13 ηλεκτρομοτέρ. Και συνεχίζει…

Το πρόσφατο λανσάρισμα του Cybertruck έχει τραβήξει την προσοχή, αλλά στην άλλη άκρη του κόσμου, στη Γερμανία, καταγράφεται ένα απίστευτο ρεκόρ με το Tesla Model S του Hansjörg von Gemmingen-Hornberg να πλησιάζει προς τα 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής, ο Gemmingen-Hornberg έχει ξεπεράσει το ορόσημο των 1,9 εκατομμυρίων χιλιομέτρων και στο βίντεο που ακολουθεί, εξηγεί το ταξίδι που πραγματοποιήθηκε για την επίτευξη αυτού του αξιοσημείωτου κατορθώματος.

Το Model S P85 του Gemmingen-Hornberg έχει αλλάξει 13 ηλεκτροκινητήρες και αυτή τη στιγμή κινείται με την τέταρτη μπαταρία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι σχολαστικές συνήθειες οδήγησης του Gemmingen-Hornberg συμβάλλουν στη μακροζωία του Tesla του.

Παρά το γεγονός ότι κατοικεί σε μια χώρα που φημίζεται για την έλλειψη ορίων ταχύτητας σε ορισμένους δρόμους, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν ξεπερνά ποτέ τα 100 χλμ./ώρα σε καθημερινή χρήση. Επιπλέον, φορτίζει τις μπαταρίες του μεταξύ 15-70%, αποδεικνύοντας μια ευσυνείδητη προσέγγιση στη φόρτιση.

Αυτή η προσεκτική φόρτιση είχε ως αποτέλεσμα η τρέχουσα μπαταρία να χάσει μόλις το 8% της απόδοσής της μετά από 150.000 χιλιόμετρα, παρέχοντας αυτονομία 400 χιλιομέτρων). Αντίθετα, η προηγούμενη μπαταρία επηρεάστηκε σημαντικά, προσφέροντας αρκετή ενέργεια μόνο για 260 χιλιόμετρα, πριν αντικατασταθεί.

Ο Gemmingen-Hornberg δεν είναι οδηγός ταξί, αλλά ένας απλός πολίτης που αγόρασε το Model S του ως μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το 2014 με μόλις 30.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Καλύπτει μεγάλες αποστάσεις, όχι μόνο εντός της Ευρώπης, αλλά και επιχειρώντας σε μέρη όπως το Μαρόκο και η Κίνα (αν και έστειλε το αυτοκίνητο στην Κίνα αντί να επιχειρήσει να το διασχίσει).

Το Model S δεν είναι το μοναδικό Tesla του Gemmingen-Hornberg- διαθέτει επίσης ένα ορίτζιναλ Tesla Roadster. Ωστόσο, το Roadster έχει διανύσει μόλις… 735.000 χιλιόμετρα, γεγονός που το κάνει να φαίνεται σχεδόν ολοκαίνουργιο σε σύγκριση με το Model S.

Το γεγονός ότι το τελευταίο με την πιο πρόσφατη μπαταρία έχει καλύψει πάνω από 400.000 χιλιόμετρα με μία μόνο μπαταρία είναι αξιοσημείωτο. Παρόλο που αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με λειτουργίες όπως το σύστημα infotainment, η συνολική κατάσταση του αυτοκινήτου φαίνεται καλά διατηρημένη, με ακόμη και το δέρμα να παρουσιάζει ελάχιστα σημάδια φθοράς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!