NEAPINED

Επίσημα η Mercedes-AMG CLE 53 Coupe με 449 άλογα

Η τελευταία προσθήκη στην γκάμα της Mercedes CLE Coupe, είναι η CLE 53 4Matic+ Coupe, με τον εξηλεκτρισμένο τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της.

Ο αναβαθμισμένος turbo κινητήρας έχει διάφορες βελτιώσεις και ενισχύσεις, όπως στους θαλάμους καύσης, στα νέα δακτυλίδια στα έμβολα, στο βελτιστοποιημένο ψεκασμό και στο νέο υπερσυμπιεστή καυσαερίων.

Μία σημαντική προσθήκη είναι το δεύτερης γενιάς mild hybrid σύστημα με ενσωματωμένη γεννήτρια μίζα και ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 volt, που συνεισφέρει επιπλέον 23 ίππους και 205 Nm ροπής.

Συνολικά, η CLE 53 4Matic+ Coupe αποδίδει 449 ίππους μεταξύ 5.800 σ.α.λ. και 6.100 σ.α.λ. και 560 Nm (με overboost). Ο κινητήρας συνδυάζεται με το γνωστό κιβώτιο ταχυτήτων AMG 9G Speedshift, κατανέμοντας την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς.

Η επιτάχυνση από τα 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα ή στα 270 χλμ./ώρα με το προαιρετικό πακέτο AMG Driver.

Υπάρχουν τα οδηγική προφίλ Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual, που μεταβάλλουν ανάλογα την απόκριση του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, του πλαισίου και του τιμονιού. Αξιοσημείωτο είναι ότι περιλαμβάνεται μια λειτουργία drift με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η στάνταρ τετραδιεύθυνση στρέφει τους πίσω τροχούς έως και 2,5 μοίρες σε ταχύτητες έως 100 χλμ./ώρα και έως 0,7 μοίρες παράλληλα με τους μπροστινούς τροχούς σε υψηλότερες ταχύτητες. Επίσης, υπάρχει σύστημα διεύθυνσης τριών βαθμίδων AMG και σύστημα ανάρτησης AMG Ride Control.

Οπτικά, η CLE 53 4Matic+ Coupe διαθέτει μια επιβλητική μπροστινή μάσκα AMG και έναν επιθετικό προφυλακτήρα. Οι φαρδύτεροι εμπρός και πίσω θόλοι, με αύξηση 58 χλστ. και 75 χλστ. αντίστοιχα, της προσδίδουν μια πιο εμφατική παρουσία. Πέρα από τις στάνταρ ζάντες 19 ιντσών υπάρχουν οι προαιρετικές 20 ιντσών.

Το πίσω μέρος έχει αναθεωρημένα LED που συνδέονται με ένα σκούρο κόκκινο στοιχείο, μια μικρή αεροτομή, νέες απολήξεις και ένα προαιρετικό πακέτο AMG Optics με μεγαλύτερο διαχύτη, αεροδυναμικά βοηθήματα κ.α.. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν περαιτέρω δύο πακέτα, τα AMG Night και AMG Carbon.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα διαθέτει τιμόνι AMG Performance με επίπεδο κάτω μέρος, λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, κόκκινες ραφές διάφορες δερμάτινες επιλογές κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!