NEA

Σανίδα σωτηρίας για τη Saab προσφέρουν οι Καναδοί

Η καναδική νεοσύστατη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων EV Electra έχει ως στόχο να σώσει το NEVS Emily GT, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο για το πρότζεκτ που ξεκίνησε αρχικά από την NEVS.

Το Emily GT, που αρχικά παρουσιάστηκε από τη NEVS (National Electric Vehicle Sweden) στο Trollhättan της Σουηδίας, αντιμετώπισε αβεβαιότητα καθώς η NEVS μπήκε σε κατάσταση χειμερίας νάρκης υπό την ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου Evergrande.

Ωστόσο, η EV Electra απέκτησε τώρα το πρότζεκτ που ανέπτυξε η NEVS, με στόχο να οδηγήσει το Emily GT σε παραγωγή πλήρους κλίμακας στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της NEVS στη Σουηδία.

Ο Jihad Mohammad, διευθύνων σύμβουλος της EV Electra, ανακοίνωσε την εξαγορά κατά τη διάρκεια της έκθεσης eCarExpo στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο εγχείρημα.

Τόνισε τη δέσμευση για εσωτερική παραγωγή και εξήρε το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό του Trollhättan, δηλώνοντας: «Θα έχουμε και πάλι αυτοκίνητα που θα βγαίνουν από το Trollhättan».

Το Emily GT, που τοποθετείται ως άμεσος ανταγωνιστής του Tesla Model S, έχει σχεδιαστεί για να διαθέτει μπαταρίες 105 kWh και 140 kWh. Με την εξέλιξη του να απέχει σχεδόν 18 μήνες από την παραγωγική ετοιμότητα, το ηλεκτρικό σεντάν διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες στους τροχούς που αποδίδουν συνδυασμένη ισχύ 484 ίππων.

Παρά την εξαγορά, οι συγκεκριμένες οικονομικές λεπτομέρειες παραμένουν αδιευκρίνιστες, αφήνοντας χώρο για εικασίες σχετικά με πιθανές τροποποιήσεις στο Emily GT πριν αυτό εισέλθει στην παραγωγή.

Εκτός από το Emily GT, η εξαγορά της EV Electra περιλαμβάνει το σύστημα αυτόνομης κινητικότητας πόλης PONS που αναπτύχθηκε από τη NEVS. Τόσο το Emily GT όσο και το αυτόνομο pod PONS πρόκειται να παραχθούν στο εργοστάσιο του Trollhättan, σηματοδοτώντας μια συναρπαστική φάση στο ταξίδι της EV Electra προς την πρωτοποριακή εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!