NEAPINED

Το Cybertruck της Tesla είναι δημόσια απειλή;

Ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια πεζών και άλλων οχημάτων λόγω του Cybertruck, του νέου αγροτικού της Tesla.

Το χοντροκομμένο και γωνιώδες σχήμα του Cybertruck πιθανόν να συνιστούν κίνδυνο για πεζούς, δικυκλιστές και άλλα οχήματα, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας που συνομίλησαν με το Reuters για το πιο πρόσφατο μοντέλο της Tesla.

Ενώ η αμερικανική εταιρία δεν έχει δηλώσει ακόμη αν προτίθεται να εισάγει το νέο μοντέλο στην Ευρώπη, ο επικεφαλής μηχανικός της εταιρείας παραδέχτηκε ότι αυτό θα ήταν προβληματικό λόγω των ευρωπαϊκών κανονισμών περί ασφάλειας.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ, παρουσίασε βίντεο από δοκιμές σύγκρουσης κατά την παρουσίαση του οχήματος, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με άλλο όχημα, το Cybertruck θα επικρατήσει. Παρόλα αυτά, ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες για τυχόν ζημίες σε πεζούς λόγω του σκληρού αμαξώματος από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ο Άντριαν Λουντ, τέως πρόεδρος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, εκτίμησε ότι το Cybertruck μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές σε περίπτωση σύγκρουσης λόγω της άκαμπτης κατασκευής.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Tesla για την απορρόφηση ενέργειας από τα ατσάλινα πάνελ, οι ειδικοί υπογραμμίζουν τις περιορισμένες «ζώνες παραμόρφωσης». Σύμφωνα με τον καθηγητή Σέιμερ Χάμνταρ, αυτές είναι περιορισμένες στο Cybertruck.

Η Τζούλια Γκρίσγουορλντ, διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Ασφάλειας Μεταφορών, εξέφρασε ανησυχία για τα βίντεο δοκιμών σύγκρουσης και τον επικείμενο κίνδυνο για πεζούς και επιβαίνοντες.

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός στις Βρυξέλλες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, εξέφρασε την ελπίδα να μην κυκλοφορήσει το Cybertruck στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντάς το ως «θανάσιμο» για πεζούς και δικυκλιστές σε περίπτωση σύγκρουσης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!