NEA

Πώς θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όταν ασφαλίζεις το όχημα σου;

Γιατί θα πρέπει να επιλέγω εταιρίες που οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν προσχωρήσει σε αυτόν;

Γιατί πολύ απλά ο φιλικός διακανονισμός είναι ένα σύστημα αποζημίωσης μετά από τροχαίο ατύχημα, που επιτρέπει στον αναίτιο ασφαλισμένο (αυτόν δηλαδή που δεν φταίει για το ατύχημα) να αποζημιωθεί από τη δική του ασφαλιστική εταιρία, αντί για την εταιρία του υπαίτιου οδηγού.

Τι σημαίνει αυτό;

  • Λιγότερες και πιο άμεσες διαδικασίες
  • Ταχύτερη καταβολή της αποζημίωσης που δικαιούστε,
  •  Μικρότερη ανάγκη για προσφυγή, δική σας ή της εταιρίας σας, στα δικαστήρια
  • , Λιγότερες διενέξεις ανάμεσα σε σας και άλλες ασφαλιστικές εταιρίες.
  • Δυνατότητα να αποζημιωθείτε από την εταιρία που εσείς οι ίδιοι επιλέξατε

Οι παραπάνω ερωταπαντήσεις είναι ενδεικτικές ώστε να γίνουν κατανοητά τα οφέλη για τους ιδιοκτήτες και συνάμα οδηγούς των οχημάτων τους. Ο φιλικός διακανονισμός καθιερώθηκε κατά κύριο λόγο για τη διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτησή  σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Ο φιλικός διακανονισμός ισχύει από τη 1η Μαΐου 2000, όταν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στην Ασφάλιση Αυτοκινήτων στην Ελλάδα, προχωρώντας σε μια Συμφωνία Κυρίων, καθιέρωσαν αυτό το σύστημα αποζημίωσης, απαλλάσσοντας σας από την ανάγκη να στραφείτε κατά της ασφαλιστικής επιχείρησης του υπαίτιου οδηγού.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η καλή ενημέρωση για το ποιες εταιρείες έχουν ενταχθεί στον φιλικό διακανονισμό είναι το διαβατήριο για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο στις κακοτοπιές. Και πιστέψτε μας είναι πολλές…

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!