NEA

Tesla: Σοβαρό εργατικό ατύχημα με ρομπότ

Σοβαρά προβλήματα ασφαλείας αντιμετωπίζει το εργοστάσιο της Tesla στο Όστιν του Τέξας, καθώς ένα ρομπότ ευθύνεται για τον τραυματισμό ενός εργάτη, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις πρακτικές ασφαλείας της εταιρείας.

Η ανησυχητική περίπτωση περιγράφει έναν μηχανικό της Tesla, υπεύθυνο για τον προγραμματισμό ρομπότ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από ένα από τα ρομπότ που εργαζόταν.

Παρά τη δήλωση της Tesla που υποστηρίζει ότι ο μηχανικός δεν είχε ανάγκη άδειας, πληροφορίες από μάρτυρες αναφέρουν ένα πιο ανησυχητικό σενάριο. Η παραγωγική γραμμή αναγκάστηκε να διακοπεί, καθώς ο μηχανικός παλεύει να απελευθερωθεί από το βραχίονα του ρομπότ.

Μετά την αποδόμηση της παγιδευμένης κατάστασης, ο μηχανικός έπεσε σε έναν αγωγό, αφήνοντας πίσω του αίμα και τραύματα.

Τα στοιχεία ασφαλείας του εργοστασίου για το 2022 αναδεικνύουν υψηλό ποσοστό τραυματισμών, με έναν στους 21 εργαζόμενους να υποστηρίζει τραυματισμό και έναν στους 26 να χρειάζεται άδεια.

Οι συνήγοροι των εργαζομένων κατηγορούν την Tesla για πιθανή απόκρυψη περιστατικών και παραλείψεις στην αναφορά τραυματισμών, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου ενός εργάτη οικοδόμου που δεν έχει αναφερθεί.

Αυτό το περιστατικό προστίθεται στο ιστορικό ανησυχιών για την ασφάλεια στην Tesla, ίσως συνδεόμενο με την επιτακτική πίεση της εταιρείας κατά την κατασκευή του εργοστασίου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!