NEA

Γιατί η Tesla έβγαλε στην παραγωγή το Cybertruck;

O σχεδιασμός του CyberTruck θα συμβάλλει στην ενίσχυση της μάρκας Tesla, ισχυρίζεται ο επικεφαλής σχεδιαστής, προσθέτοντας ότι το pickup δεν ήταν πείραμα. 

«Το λατρεύεις ή το μισείς. Είναι η αρχή μιας συζήτησης και κάνει τους ανθρώπους να μιλούν για τη μάρκα», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιαστής της Tesla, Franz von Holzhausen, στο Petersen Automotive Museum στο Λος Άντζελες, το οποίο προσθέτει μοντέλα Cybertruck σε μια έκθεση Tesla.

Το Cybertruck με μεγάλη καθυστέρηση ξεκινά από την τιμή των 60.990 δολαρίων, και  προσελκύει το ενδιαφέρον από ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ στην κατοχή τους φορτηγό, με ορισμένους πιθανούς ιδιοκτήτες να κάνουν ουρές για αυτό σε ορισμένους εκθεσιακούς χώρους της Tesla, είπε ο von Holzhausen.

«Το ό,τι φαίνεται διαφορετικό δεν σημαίνει ότι δεν  ανταποκρίνεται στις επιδόσεις των παραδοσιακών αντιπάλων. Φέρνουμε ανθρώπους στην αγορά που ποτέ δεν θα είχαν στην κατοχή τους φορτηγό», είπε ο von Holzhausen. «Και επομένως δεν νομίζω ότι είναι πείραμα».

Το φορτηγό έχει επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα σε όλες τις γωνίες, εν μέρει επειδή μια παραδοσιακή πρέσα δεν μπορεί να κάμψει τον χάλυβα σε καμπύλες.

Η Lamborghini Countach, επίσης ένα αυτοκίνητο με πολλές γωνίες, είχε επίσης εμπνεύσει τη σχεδίαση του Cybertruck, όπως και το F-117 Stealth Fighter της Lockheed, είπε ο von Holzhausen.

Το στούντιο σχεδιασμού Tesla εμπνεύστηκε επίσης από το αυτοκίνητο που έγινε υποβρύχιο στην ταινία του Τζέιμς Μποντ του 1977 «The Spy Who Loved Me», την οποία αγόρασε ο Musk.

Η κυκλοφορία του Cybertruck δεν ήταν χωρίς προβλήματα.

Το 2019, ο von Holzhausen πέταξε μια μεταλλική μπάλα στο φορτηγό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκτόξευσης του, σπάζοντας δύο από τα ενισχυμένα τζάμια του.

Σε μια άλλη εκδήλωση τον περασμένο μήνα όπου παραδόθηκαν τα πρώτα φορτηγά, χτύπησε μια μπάλα του μπέιζμπολ στα παράθυρα χωρίς καμία ζημιά.

Ένα πρόσφατο viral βίντεο έδειξε επίσης το Cybertruck που μετέφερε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο να σηκώνεται σε μια πλαγιά που δεν μπορούσε να ανέβει…

Ο Von Holzhausen, ωστόσο, υπερασπίστηκε το αυτοκίνητο, λέγοντας ότι τα παιδιά του λατρεύουν να τα παίρνει από το σχολείο στο Cybertruck και ότι οι άνθρωποι τον έχουν μπερδέψει με τον Musk όταν το οδηγεί…

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!