NEA

Νορβηγία: 5 στα 6 αυτοκίνητα είναι BEV – Πρώτη η Tesla

Η Tesla έφτασε στην κορυφή των πωλήσεων της Νορβηγίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Όλα αυτά παρά τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ της αμερικανικής μάρκας και των ισχυρών σκανδιναβικών εργατικών συνδικάτων.

Σχεδόν πέντε από τα έξι νέα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στη Νορβηγία πέρυσι τροφοδοτούνταν μόνο με μπαταρία, με το μερίδιο της Tesla στη συνολική αγορά να αυξάνεται στο 20,0% από 12,2%, έδειξαν τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσώπευαν το 82,4% των νέων οχημάτων που πωλήθηκαν το 2023, από 79,3% το 2022, δήλωσε η Νορβηγική Οδική Ομοσπονδία (OFV).

Επιδιώκοντας να γίνει το πρώτο κράτος που θα τερματίσει την πώληση αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ έως το 2025, η Νορβηγία απαλλάσσει τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα από πολλούς φόρους που επιβάλλονται στους ανταγωνιστές κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Η Tesla αντιμετωπίζει μια αντίδραση από τα συνδικάτα και τα συνταξιοδοτικά ταμεία στη σκανδιναβική περιοχή, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αρνείται να αποδεχθεί το αίτημα από τους Σουηδούς μηχανικούς για συλλογικά δικαιώματα διαπραγμάτευσης που καλύπτουν μισθούς και άλλους όρους.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!