NEA

Ένα ηλεκτρικό Audi που του αρέσει η λάσπη

Με το Ντακάρ να έχει ήδη ξεκινήσει η Audi ανακοινώνει το Q8 E-Tron Edition Dakar, ένα όχημα που αποτίνει φόρο τιμής στο πιο σκληρό ράλι του πλανήτη.

Το Q8 E-Tron Edition Dakar αναδεικνύει την ισχυρή off-road κληρονομιά της μάρκας, αντλώντας έμπνευση από το θρυλικό Audi Quattro των αρχών της δεκαετίας του 1980 και το πρόσφατο αγωνιστικό RS Q E-Tron Dakar.

Με τιμή περίπου 120.000 ευρώ στη Γερμανία, αυτή η off-road έκδοση βασίζεται στο τετρακίνητο 55 Sportback E-Tron, το οποίο ξεχωρίζει από το κορυφαίο SQ8. Το σύστημα κίνησης παραμένει ισχυρό, αποδίδοντας 408 PS στη λειτουργία boost και επιτυγχάνοντας σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα με τα στάνταρ ελαστικά δρόμου.

Ωστόσο, η Audi προσφέρει μια επιλογή με την προσθήκη του ελαστικού παντός εδάφους General Grabber AT3, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των τροχών σε οκτώ και επεκτείνοντας ελαφρώς τον χρόνο επιτάχυνσης στα 5,9 δευτερόλεπτα.

Το Q8 E-Tron Edition Dakar έχει πολλές βελτιώσεις, αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 3,1 εκ. (συνολικά στα 23,7 εκ.). Αξιοσημείωτο είναι το υδάτινο πέρασμα 300 χλστ., ενώ μειωμένη στα 487 χλμ. είναι η αυτονομία )σε σύγκριση με τα 531 χλμ. του βασικού 55).

Ενώ οι εκτός δρόμου τροποποιήσεις συμβάλλουν σε βελτιωμένες γωνίες προσέγγισης, αναχώρησης και απόκλισης (20, 26 και 19 μοίρες αντίστοιχα), το Q8 E-Tron Edition Dakar συστήνεται για ελαφρύ off-road.

Η ειδική έκδοση παρουσιάζει διακριτικά στοιχεία σχεδίασης, όπως προβολές LED κατά το άνοιγμα της πόρτας. Υπάρχουν και αποκλειστικά αυτοκόλλητα που παραπέμπουν στο αγωνιστικό RS Q e-tron του Dakar, αλλά για μόλις 99 αυτοκίνητα.

Στο εσωτερικό, υπάρχει τεχνολογία αιχμής, όπως head-up display, πολυλειτουργικό τιμόνι και προβολείς Matrix LED, μαζί με εξελιγμένο φωτισμό περιβάλλοντος και προαιρετικό σύστημα Bang & Olufsen Premium Sound System.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!