NEA

Τα πρώτα IONIQ 5 Robotaxi θα κατασκευαστούν στη Σιγκαπούρη

Το πρώτο IONIQ 5 Robotaxi αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2024, ως μέρος των υπηρεσιών της Motional.

Ο Όμιλος Hyundai Motor και η Motional, παγκόσμιος ηγέτης στην αυτόνομη τεχνολογία, ανακοίνωσαν τα εγκαίνια του Κέντρου Καινοτομίας Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS) και τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη του IONIQ 5 Robotaxi, ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, που θα κατασκευάζεται στο HMGICS.

Επιπλέον, η Motional και ο Όμιλος αποκάλυψαν ότι το IONIQ 5 Robotaxi είναι ένα από τα πρώτα αυτόνομα οχήματα επιπέδου 4 SAE που έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα Ομοσπονδιακά Πρότυπα Ασφάλειας Αυτοκινήτων των Η.Π.Α. (FMVSS). Οι πιστοποιήσεις αυτές επιβεβαιώνουν την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την πολυπλοκότητα της αυτόνομης τεχνολογίας, σύμφωνα με τον CEO της Motional, κ. Karl Iagnemma.

Ο κ. Iagnemma δήλωσε: «Το HMGICS είναι ένα όραμα για καινοτομία στις μεταφορές. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που κατασκευάστηκε το IONIQ 5 Robotaxi σε αυτές τις εγκαταστάσεις και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε στον κόσμο μερικά από τα πρώτα αυτόνομα οχήματα με πιστοποίηση FMVSS. Μέσα από τη δύναμη της συνεργασίας μας με τη Hyundai μπορέσαμε να αναπτύξουμε ένα κορυφαίο Robotaxi που πληροί αυστηρά ομοσπονδιακά πρότυπα και είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή».

Το HMGICS αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο κόμβο καινοτομίας του Όμιλου Hyundai Motor Group, σχεδιασμένο για την προώθηση της μελλοντικής κινητικότητας. Επικεφαλής του κέντρου είναι ο κ. Hong Bum Jung, CEO του HMGICS, ο οποίος δήλωσε: «Ξεκινώντας την παραγωγή του IONIQ 5 Robotaxi σε συνεργασία με τη Motional, δεσμευόμαστε σε ένα συνεχές ταξίδι καινοτομίας, με στόχο να ηγηθούμε της αλλαγής στο μέλλον της κινητικότητας».

Το HMGICS εφαρμόζει προηγμένο αυτοματισμό και αξιολόγηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για την ανάπτυξη προηγμένων λύσεων κινητικότητας. Επιπλέον, διαθέτει συστήματα για την υποστήριξη παραγωγής οχημάτων αυτόνομης οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων δοκιμών και κέντρου βαθμονόμησης.

Η Motional έχει δημιουργήσει εξειδικευμένη ομάδα στο Autonomous Vehicle Integration Center για την υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας του IONIQ 5 Robotaxi, με έργα όπως η διάγνωση, η ανάπτυξη λογισμικού, η βαθμονόμηση και η επικύρωση. Η εμπορική παραγωγή του IONIQ 5 Robotaxi βρίσκεται σε εξέλιξη, με τα πρώτα μοντέλα να υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους ασφάλειας.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!