NEA

Ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που πωλούνται στη Γαλλία το 2023 θα μπαίνει σε πρίζα

Ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που πωλούνται στη Γαλλία το 2023 θα συνδέεται σε πρίζα, είτε 100% ηλεκτρική είτε plug-in υβριδική, ρεκόρ, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από την Automobile Platform (PFA), η οποία εκπροσωπεί κατασκευαστές και κατασκευαστές εξοπλισμού. 

Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσώπευαν το 16,8% των νέων ταξινομήσεων, ενώ τα plug-in υβριδικά, αυτά τα οχήματα που μπορούν να κινούνται σε ηλεκτρική λειτουργία, αντιπροσώπευαν το 9,2% των αυτοκινήτων που τέθηκαν σε κυκλοφορία.

Οι βενζινοκινητήρες παρέμειναν σταθεροί, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ένα τρίτο του στόλου που τέθηκε σε κυκλοφορία, ενώ το ντίζελ συνέχισε να μειώνεται: μόνο ένα στα δέκα νέα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν το 2023 ήταν ντίζελ. 

Περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα κυκλοφορούν ήδη στους γαλλικούς δρόμους, σύμφωνα με την ένωση επαγγελματιών ηλεκτροκίνησης, Avere.

Επί του παρόντος, η Tesla κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία και την Ευρώπη, με το Model 3 sedan και το Model Y SUV.

Επόμενα στην κατάταξη είναι το μικρό Dacia Spring και το MG4, κινέζικα αυτοκίνητα, μπροστά από το Fiat 500e και το Renault Mégane, το κορυφαίο γαλλικό αυτοκίνητο.

Ωστόσο, το μπόνους αγοράς έγινε αυστηρότερο στα τέλη του 2023 και τα νέα περιβαλλοντικά κριτήρια ευνοούν de facto τα ελαφρύτερα οχήματα που παράγονται στην Ευρώπη.

Τα κινεζικής κατασκευής αυτοκίνητα όπως το Dacia Spring, το φθηνότερο ηλεκτρικό της αγοράς, αλλά και τα Tesla Model 3 και MG 4, εξαιρούνται πλέον από αυτή την επιδότηση.

Προκειμένου τα πιο μετριοπαθή νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, το γαλλικό κράτος έχει επίσης δρομολογήσει ένα σύστημα ενοικίασης με επιλογή αγοράς (LOA) για λιγότερο από 100 ευρώ για αυτοκίνητα πόλης και 150 ευρώ για οικογενειακά αυτοκίνητα (εκτός ασφάλισης και συντήρησης).

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!