NEA

Για πόσα χρόνια διαθέτουν ανταλλακτικά οι αυτοκινητοβιομηχανίες για κάθε νέο μοντέλο;

Ξέρετε για πόσα χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να παράγουν ανταλλακτικά για κάθε μοντέλο που βγάζουν;

Όπως μας πληροφορούν οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές, η αυτοκινητοβιομηχανία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίζει την προμήθεια ανταλλακτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα (μεταξύ 10 και 15 ετών) μετά την παραγωγή ενός οχήματος.

Αυτά τα ανταλλακτικά πρέπει να παρέχονται στους πελάτες για να διασφαλιστεί η μελλοντική συντήρηση και επισκευή, όπως τονίζεται. Ωστόσο, ένα μεγάλο ζήτημα είναι οι συσκευασίες αυτών των ανταλλακτικών.

Προς αυτή την κατεύθυνση η ACEA δεσμεύεται πλήρως να επιταχύνει τη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία και χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των συσκευασιών και των απορριμμάτων συσκευασίας ανταλλακτικών.

Το PPWR (κανονισμός της ΕΕ για τις συσκευασίες και τα απόβλητα συσκευασίας)  παρέχει μια ευκαιρία για την ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς και την υποστήριξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!