NEA

Πάει για πολλά εκατομμύρια αυτή η Ferrari 250 Testa Rossa

Μια ακόμη σπάνια και εντυπωσιακή Ferrari 250 Testa Rossa ετοιμάζεται να καταρρίψει ρεκόρ στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί από την RM Sotheby’s τον επόμενο μήνα.

Μεταξύ των μόλις 19 που κατασκευάστηκαν ποτέ, αυτή η εντυπωσιακή Ferrari ξεχωρίζει για τα “κομμένα” φτερά της, έχοντας ένα μοναδικό χαρακτηριστικό και μία πλούσια ιστορία.

Κατασκευάστηκε το 1958 υπό την επίβλεψη του Sergio Scaligetti και αποτελεί ένα ακόμη αριστούργημα της ιταλικής φίρμας και γενικότερα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με αριθμό σασί «0738», η εικονιζόμενη Testa Rossa κρύβει μια πλούσια αγωνιστική ιστορία, με τέσσερις νίκες σε 20 επίσημους αγώνες εντός δεκαετίας.

Γενικότερα, η 250 Testa Rossa, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αγώνα Mille Miglia στην Ιταλία, έχει τέσσερις πρωτοφανείς νίκες στις 24 Ώρες του Le Mans, επιδόσεις στις 12 Ώρες του Sebring, και εντυπωσιακές επιδόσεις στο Targa Florio.

Κάτω από το καπό, κοιτάζουμε την καρδιά του θρυλικού αγωνιστικού, έναν V12 κινητήρα “Colombo” 3,0 λίτρων, με έξι διπλά καρμπιρατέρ. Με 296 ίππους και 300 Nm ροπής, ακόμη και σήμερα προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις με την ισχύ να περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων, επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 267 χλμ./ώρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι παραμένει μία από τις τελευταίες TR που διατηρούν τον αρχικό κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων, που ανακαινίστηκαν το 2013 από τη Ferrari Classiche, επαληθεύοντας τη διαχρονική ομορφιά και απόδοση του.

Σύμφωνα με τον Shelby Myers της RM Sotheby’s, αυτή η Ferrari αναδεικνύεται ως “το πιο επιθυμητό αυτοκίνητο στον κόσμο,” ξεπερνώντας ακόμη και την περίφημη 250 GTO.

Καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία της δημοπρασίας, που θα διεξαχθεί στις 21-23 Φεβρουαρίου στο Ντιτρόιτ, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες η εν λόγω TR να μπει στο κλαμπ των 20 ακριβότερων αυτοκινήτων που έχουν ποτέ πωληθεί σε δημοπρασία.

Οι πρώτες εκτιμήσεις τιμολογούν το αυτοκίνητο στα 30 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα να φτάσει ακόμη και τα 35 εκατομμύρια, λόγω της σπανιότητας του και της αγωνιστικής του ιστορίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!