NEA

Τι να σου κάνει η BMW M2 απέναντι στο KIA EV6 GT [video]

Στην αναμέτρηση μεταξύ της BMW M2 και του Kia EV6 GT, η έκβαση στις δοκιμές επιτάχυνσης ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη για ένα πισωκίνητο συμβατικό κόντρα σε ένα τετρακίνητο ηλεκτρικό.

Παρά το γεγονός ότι το EV6 GT ζυγίζει περισσότερο λόγω της μπαταρίας του, το εντυπωσιακό πλεονέκτημα ισχύος του με 585 ίππους έναντι 460 ίππων της M2 δημιούργησε μία όμορφη μάχη.

Παρόλο που το Kia EV6 GT έχει 125 ίππους περισσότερους, και οι δύο έχουν κοντινή αναλογία κιλών ανά ίππο, η κόντρα αναδείχθηκε αξιοσημείωτη. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με το EV6 GT στο 50% της φόρτισης και με ελαφρώς φθαρμένα φρένα.

Παρά τις μη βέλτιστες συνθήκες, το EV6 GT κυριάρχησε στις κόντρες, νικώντας δύο από τις τρεις κούρσες έναντι της M2. Ακόμη και με τη μειωμένη επιτάχυνση λόγω της χαμηλότερης φόρτισης της μπαταρίας και των φθαρμένων φρένων, το EV6 GT υπερέβη τις προσδοκίες.

Η αναμέτρηση αυτή αποτελεί απόδειξη της ικανότητας του EV6 GT και των σύγχρονων ηλεκτρικών αυτοκινήτων να ανταγωνιστούν και να ξεπεράσουν σε επιδόσεις τα συμβατικά σπορ μοντέλα. Αλλά μέχρι εκεί, αφού υπάρχουν πάντοτε τα ζητήματα του βάρους και της αυτονομίας…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!