NEAPINED

Οι Χούθι βάζουν φρένο σε εργοστάσια στην Ευρώπη

Οι Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα προκάλεσαν σοβαρές αναταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, με αρκετές εταιρείες όπως η Volvo και η Tesla να αναγκάζονται να προβούν σε προσωρινή διακοπή παραγωγής στα ευρωπαϊκά τους εργοστάσια.

Η απειλή των επιθέσεων στην περιοχή επηρέασε τις παραδόσεις εξαρτημάτων από την Ασία, με αποτέλεσμα τα πλοία μεταφοράς να αναδρομολογηθούν και να προκαλέσουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Στη Γάνδη του Βελγίου, το εργοστάσιο της Volvo αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγή για τρεις ημέρες, καθώς η αναδρομολόγηση των πλοίων επηρέασε την παράδοση κιβωτίων ταχυτήτων. Τα προβλήματα διακοπής παραγωγής δεν περιορίστηκαν μόνο στη Volvo.

Η Tesla ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο για ένα διάστημα από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον λόγο της απόφασης.

Ενώ η Stellantis επιλέγει τη χρήση αεροπορικών μεταφορών για τη διαχείριση των διακοπών εφοδιασμού, με περιορισμένες επιπτώσεις στην παραγωγή, άλλες εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο των αυξημένων κοστών και των καθυστερήσεων λόγω της ανακατεύθυνσης των πλοίων μεταφοράς λόγω των επιθέσεων των Χούθι.

Ενώ ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η BMW και η Renault, ισχυρίζονται ότι δεν επηρεάζονται, η αβεβαιότητα στην παραγωγική αλυσίδα, ειδικά από την Ασία, επιφέρει ανησυχίες για περαιτέρω δυσκολίες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας τους επόμενους μήνες.

Η Tesla, ειδικά, που εξαρτάται σημαντικά από εξαρτήματα μπαταριών που παράγονται στην Κίνα, αντιμετωπίζει συνεχείς προκλήσεις λόγω των δυσκολιών στη μεταφορά μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

Είναι πιθανό να δούμε επιπτώσεις στην παραγωγή και στην τιμολόγηση των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας στις προσεχείς εβδομάδες, εν μέσω της αβεβαιότητας που δημιουργούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!