NEA

Αυτές είναι οι ασφαλέστερες χώρες για οδήγηση στον κόσμο

Παρατηρώντας καθημερινά τι συμβαίνει στους ελληνικούς δρόμους με τα ατυχήματα εύκολα διερωτάται κανείς που είναι οι ασφαλέστεροι δρόμοι στον κόσμο.

Αφού τονιστεί ότι τα επίπεδα οδικής ασφάλειας διαφέρουν σημαντικά ανά τον κόσμο, χάρη σε πολλούς παράγοντες, όπως η ποιότητα του οδηγού, η ποιότητα του δρόμου, οι νόμοι και τα όρια ταχύτητας ενδιαφέρον έχει ο παρακάτω πίνακας που δημοσιεύει το finn.com

Οι τρεις πρώτες χώρες με τους ασφαλέστερους δρόμους είναι οι εξής:

1. Ολλανδία: Βαθμολογία οδικής ασφάλειας 7,86/10

Οι ασφαλέστεροι δρόμοι στον κόσμο βρίσκονται στην Ολλανδία, με το μικρό έθνος στη βόρεια Ευρώπη να έχει βαθμολογία 7,86/10. 

Η ποιότητα των δρόμων στην Ολλανδία ήταν υψηλότερη από οποιαδήποτε άλλη χώρα που μελετήθηκε, με βαθμολογία 6,4. 

Η χώρα έχει επίσης ένα από τα υψηλότερα ποσοστά οδηγών που φοράνε ζώνη ασφαλείας αλλά και τα χαμηλότερα επίπεδα κυκλοφορίας οχημάτων. 

Η Ολλανδία είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ποδηλατών στον κόσμο, με ένα ποδήλατο ανά άτομο, Ως αποτέλεσμα της περίφημης ποδηλατικής κουλτούρας της χώρας, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν λιγότεροι οδηγοί στο δρόμο.

2. Νορβηγία: Βαθμολογία οδικής ασφάλειας 7,47/10

Η Νορβηγία έχει τους δεύτερους ασφαλέστερους δρόμους στον κόσμο.  Η σκανδιναβική χώρα έχει τους δεύτερους λιγότερους θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά 100.000 ανθρώπους και έχει επίσης το δεύτερο χαμηλότερο όριο ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο με μόλις 110 χλμ/ώρα. 

Καθώς οι παγετώδεις θερμοκρασίες (ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της χώρας) μπορούν να οδηγήσουν σε δύσκολες συνθήκες στους δρόμους της Νορβηγίας, η υψηλή βαθμολογία ασφαλείας της χώρας είναι ένα ακόμη μεγαλύτερο επίτευγμα.

3. Σουηδία και Εσθονία: Βαθμολογία οδικής ασφάλειας 7,42/10

Η Σουηδία και η Εσθονία μοιράζοντας την τρίτη θέση.  Ωστόσο, οι δύο χώρες διέπρεψαν σε διαφορετικές πτυχές ασφάλειας.

Η Σουηδία είχε πολύ λίγους θανάτους από τροχαία ατυχήματα και υψηλό ποσοστό οδηγών που φορούν ζώνη ασφαλείας.

H Εσθονία είχε χαμηλό επίπεδο κυκλοφορίας οχημάτων αλλά και χαμηλό ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα που αποδίδονται στο αλκοόλ.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!