NEAPINED

H Seat ετοιμάζει ένα μικρό και φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

Η ισπανική μάρκα δεν θα περιοριστεί μόνο σε λύσεις μικροκινητικότητας, αλλά θα συνεχίσει να παράγει αυτοκίνητα και μετά την τρέχουσα δεκαετία.

Παρά τις προηγούμενες δηλώσεις του προέδρου της Seat, Thomas Schäfer, που έδειχναν μια στροφή προς την κατεύθυνση να καταστεί η Cupra η βασική μάρκα, φαίνεται ότι η Seat ετοιμάζεται για ένα entry level ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που θα βασίζεται στο επερχόμενο Volkswagen ID.1.

Ο Marcus Gossen, επικεφαλής της Seat και της Cupra Βρετανίας, τόνισε στο Autocar τη δέσμευση της μάρκας για ανάπτυξη, επιβεβαιώνοντας ότι η Seat θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η στρατηγική κατεύθυνση ευθυγραμμίζεται με τις προσπάθειες του Ομίλου Volkswagen να διερευνήσει εναλλακτικούς ρόλους για τη Seat, καθώς εξελίσσεται πέρα από την τρέχουσα γκάμα της.

Η προοπτική μιας προσιτής έκδοσης του Volkswagen ID.1 με τα σήματα της Seat υπόσχεται πολλά για τους καταναλωτές που αναζητούν οικονομικά αποδοτικά σημεία εισόδου στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Με σχεδιασμό που θα θυμίζει το Mii, το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Seat στοχεύει να καλύψει το κενό που άφησε ο προκάτοχός του. Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με το όραμα της Seat να προσφέρει τα πιο προσιτά αυτοκίνητα στο πλαίσιο του σταθερού ομίλου Volkswagen. Παράλληλα, η Cupra πρόκειται να παρουσιάσει το δικό του εισαγωγικό μοντέλο, το Raval, βασισμένο στο μεγαλύτερο Volkswagen ID.2.

Επιπλέον, η Seat σχεδιάζει να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των υφιστάμενων μοντέλων της μέσω αναβαθμίσεων και facelift, επιτρέποντάς τους να παραμείνουν ανταγωνιστικά και σύμφωνα με τη δέσμευση της μάρκας για προσιτή τιμή.

Το Seat Leon, ακολουθώντας τα βήματα του αντίστοιχου Volkswagen Golf, είναι έτοιμο για μια συνολική τεχνολογική και αισθητική ανανέωση. Εν τω μεταξύ, το Seat Ateca, έχοντας κυκλοφορήσει στην αγορά για σχεδόν οκτώ χρόνια, είναι επίσης έτοιμο για αναβάθμιση.

Καθώς η ζήτηση των καταναλωτών για το Seat Ibiza ξεπερνά την προσφορά, ο Gossen αναμένει αύξηση των πωλήσεων τόσο για τη Seat όσο και για τη Cupra το επόμενο έτος, όπως δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!