NEA

ΕΕ: Πόσα αυτοκίνητα πουλήθηκαν μέσα στο 2023;

Το 2023, η αγορά αυτοκινήτου της ΕΕ ολοκληρώθηκε με σταθερή επέκταση 13,9% σε σύγκριση με το 2022, φτάνοντας τον όγκο των 10,5 εκατομμυρίων μονάδων για ολόκληρο το έτος.

Όλες οι αγορές της ΕΕ αυξήθηκαν το περασμένο έτος εκτός από την Ουγγαρία (-3,4%). Διψήφια κέρδη καταγράφηκαν στις περισσότερες αγορές, συμπεριλαμβανομένων τριών από τις μεγαλύτερες: Ιταλία (+18,9%), Ισπανία (+16,7%) και Γαλλία (+16,1%). Αντίθετα, η Γερμανία κατέγραψε πιο μέτρια άνοδο 7,3% σε ετήσια βάση, επηρεασμένη από τις ασθενέστερες επιδόσεις της τον Δεκέμβριο.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η αγορά αυτοκινήτου της ΕΕ παρουσίασε πτώση 3,3%

Τον Δεκέμβριο του 2023, η αγορά αυτοκινήτου της ΕΕ παρουσίασε πτώση 3,3%, καταγράφοντας 867.052 μονάδες σε πωλήσεις. Ο Δεκέμβριος σηματοδότησε επίσης τον πρώτο μήνα συρρίκνωσης μετά από 16 διαδοχικούς μήνες ανάπτυξης.

Αξιοσημείωτες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε κορυφαίες αγορές όπως η Γαλλία (+14,5%) και η Ισπανία (+10,6%). Αντίθετα, η γερμανική αγορά αυτοκινήτου υποχώρησε σημαντικά κατά 23% τον Δεκέμβριο.

Εγγραφές νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ ανά πηγή ενέργειας

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία καθιερώθηκαν ως η τρίτη πιο δημοφιλής επιλογή για τους αγοραστές το 2023. Τον Δεκέμβριο, το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε στο 18,5%, συνεισφέροντας σε μερίδιο 14,6% για ολόκληρο το έτος, ξεπερνώντας το ντίζελ, το οποίο παρέμεινε σταθερό στο 13,6%.

Τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα διατήρησαν το προβάδισμά τους στο 35,3%, ενώ τα υβριδικά-ηλεκτρικά αυτοκίνητα διεκδίκησαν τη δεύτερη θέση, κατέχοντας μερίδιο αγοράς 25,8%.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!