NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πλέον ανασφαλές μέσο μεταφοράς είναι το αυτοκίνητο – Ποιο μέσο είναι το πιο ασφαλές;

Το πλέον ασφαλές μέσο για να ταξιδέψει κανείς είναι το αεροπλάνο και δε χωρά αμφιβολία. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2023 ήταν η δεύτερη ασφαλέστερη χρονιά που έχει καταγραφεί για την ασφάλεια των αεροπορικών εταιρειών, όπως φαίνεται από όλα τα αεροπορικά συμβάντα που καταγράφηκαν πέρυσι στη βάση δεδομένων του Δικτύου Ασφάλειας της Αεροπορίας και δημοσιεύονται στο Forbes.

Σύμφωνα με αυτή τη βάση δεδομένων, από 35 εκατομμύρια πτήσεις, σημειώθηκαν 1.213 σοβαρά περιστατικά, 134 ατυχήματα, 5 θανατηφόρα ατυχήματα και 105 θάνατοι. Όπως αναφέρει το airlineratings, ο μέσος όρος τα τελευταία πέντε χρόνια είναι 13 ατυχήματα κάθε χρόνο και 300 θάνατοι.

Σε έρευνα που διεξήχθη κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα, τα ταξίδια με αεροπλάνο κατατάσσονται σταθερά ως ασφαλέστερες μορφές ταξιδιού, σε σύγκριση με το αυτοκίνητο, για παράδειγμα. Μια μελέτη της Washington Post διαπίστωσε ότι υπάρχουν 7,28 θάνατοι για κάθε δισεκατομμύρια μίλια επιβατών σε ένα αυτοκίνητο – μακράν οι περισσότεροι από οποιαδήποτε δημόσια μεταφορά.

Έπειτα ακολουθεί το πορθμείο (3,17 θάνατοι ανά δισεκατομμύριο μίλια), το τρένο (0,43), το μετρό (0,24), το λεωφορείο (0,11) και το αεροπλάνο με 0,07 θανάτους ανά δισεκατομμύριο μίλια επιβατών. Παρόμοιες μελέτες έχουν καταλήξει σε παρόμοια συμπεράσματα – τα εμπορικά αεροπορικά ταξίδια είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για να φτάσετε σε μεγάλες αποστάσεις.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!