NEA

Γρήγορες Λύσεις: Η Τέχνη του Ξεθαμπώματος του Παρμπρίζ

Αυτή η χειμωνιάτικη ψύχρα… είναι τόσο εκνευριστική, ειδικά όταν έχεις ήδη αργήσει για τη δουλειά και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου αποφασίζει να παίξει κρυφτό μαζί σου κάτω από ένα παχύ στρώμα υγρασίας.

Μάθε μερικά εύκολα κόλπα για να ξεθαμπώσεις τα τζάμια σου στον μισό χρόνο. Καλύτερα να περνάς περισσότερο χρόνο πίνοντας τον ζεστό σου καφέ, παρά να παλεύεις με το ομιχλώδες τζάμι του αυτοκινήτου.

Μα γιατί θαμπώνει μόλις μπαίνω στην καμπίνα; Η αιτία του θαμπώματος των παραθύρων του αυτοκινήτου οφείλεται στην πραγματικότητα στους υδρατμούς που δημιουργούνται μέσα στην καμπίνα, όταν το σώμα σας θερμαίνει τον αέρα  -όπως και η αναπνοή σας– αυξάνοντας έτσι την ποσότητα της υγρασίας, που μπορεί να συγκρατήσει.

Προσοχή: Το ξεθάμπωμα του παρμπρίζ είναι απαραίτητο πριν ξεκινήσεις, γιατί διαφορετικά δε βλέπεις να οδηγήσεις άνετα και κινδυνεύεις να τρακάρεις και να πάρεις και άλλους στον λαιμό σου. Επίσης, αρχικά, βάλε μπροστά τους υαλοκαθαριστήρες για να διώξεις την υγρασία που βρίσκεται απέξω. Τέλος, απόφυγε να χρησιμοποιείς χαρτομάντιλα και βρώμικα πανιά για να απομακρύνεις την υγρασία, γιατί και τη δουλειά σου δεν κάνεις και αυτά αφήνουν μετά σημάδια, που παρενοχλούν στην οδήγηση.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί μερικούς εύκολους τρόπους για να ξεθαμπώσεις τα τζάμια του αυτοκινήτου σου. 

1.  Βάλε Μπροστά τη Μηχανή και Ανέβασε τη Θέρμανση

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά πράγματα. Προτού εξαπολύσεις όλα τα μυστικά όπλα ξεθαμπώματος, βεβαιώσου ότι η μηχανή του αυτοκινήτου σου έχει ζεσταθεί για τα καλά. Τώρα, δυνάμωσε το καλοριφέρ… σε επίπεδα σάουνας! Φρόντισε ο ζεστός αέρας να κατευθύνεται προς το παρμπρίζ και τα παράθυρα.

2.  Χρησιμοποιήστε τη Λειτουργία του Air Condition

Τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με τη σούπερ λειτουργία για το ξεθάμπωμα του παρμπρίζ, αυτή του air condition. Ενεργοποίησε τη χρησιμοποιώντας είτε ζεστό, είτε καλύτερα κρύο αέρα – όσο αντέχεις, μέχρι να διαλύσει τελείως την υγρασία. Είναι η πιο άμεση λύση στο πρόβλημά σου. Επίσης, αν έχεις θερμαινόμενο πίσω τζάμι, μην ξεχάσεις να το ενεργοποιήσεις.

3.  Αέρισε την Καμπίνα

Αν το αυτοκίνητο σου είναι πιο παλιάς τεχνολογίας και δε διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα κλιματισμού, ακολούθησε την πατροπαράδοτη μέθοδο. Άνοιξε τα παράθυρα και δώσε στο αυτοκίνητό σου μία ανάσα φρέσκου αέρα – κυριολεκτικά. Κατέβασε ελαφρά τα παράθυρα για να επιτρέψεις στον καθαρό ξηρό αέρα να κυκλοφορεί μέσα στην καμπίνα. Αυτό βοηθά στην εξισορρόπηση της θερμοκρασίας και στην αποβολή της υγρασίας πιο αποτελεσματικά. Στη συνέχεια, μπορείς να αρχίσεις να θερμαίνεις το αυτοκίνητο σταδιακά σε θερμοκρασία που σου ταιριάζει, αφού πρώτα έχει καθαρίσει το παρμπρίζ.

4.  Απενεργοποίησε το Κουμπί της Ανακύκλωσης

Πολύ σημαντική παρατήρηση είναι να έχεις απενεργοποιήσει την ανακύκλωση του αέρα μέσα στην καμπίνα. Ο ζεστός ανακυκλώμενος αέρας θολώνει ακόμα πιο γρήγορα τα τζάμια από μέσα και δεν αφήνει την υγρασία να φύγει.

5.  Επένδυσε σε Αντιθαμβωτικά Προϊόντα

Αν είσαι από αυτούς που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, αντί να παίξεις κουλοχέρης, σκέψου να επενδύσεις σε προϊόντα κατά της θαμπάδας. Αυτές οι έξυπνες λύσεις έρχονται με τη μορφή σπρέι, μαντηλιών ή μεμβρανών, που μπορείς να εφαρμόσεις στο παρμπρίζ και τα τζάμια του αυτοκινήτου. Δημιουργούν ένα φράγμα κατά της συμπύκνωσης, διασφαλίζοντας ότι η πρωινή σου μετακίνηση παραμένει απροβλημάτιστη.

6.  Διώξε την Υγρασία με Silica Gel ή Κόκκους Ρυζιού

Αναρωτήθηκες ποτέ σε τι χρησιμεύουν αυτά τα μικρά πακέτα Silica Gel, που συνοδεύουν τα νέα σου παπούτσια; Λοιπόν, μην αναρωτιέσαι πια! Τοποθέτησε μερικά τέτοια πακέτα στο ταμπλό ή κοντά στο παρμπρίζ. Αυτά τα σακουλάκια που απορροφούν την υγρασία, θα κάνουν τα μαγικά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφήνοντας ένα πεντακάθαρο παρμπρίζ το πρωί. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορείς να πετύχεις βάζοντας μία βαμβακερή κάλτσα ή ένα τούλινο πουγκί γεμισμένο με κόκκους ρυζιού. 

7.  Βελτιστοποίησε τη Ροή του Αέρα

Δώσε προσοχή στις ρυθμίσεις της ροής του αέρα του αυτοκινήτου σου. Πειραματίσου με διαφορετικούς συνδυασμούς αεραγωγών και ταχυτήτων ανεμιστήρα για να βρεις το ιδανικό σημείο, που διώχνει την υγρασία σε χρόνο ρεκόρ. Στη μάχη ενάντια στα θαμπωμένα παρμπρίζ, οπλίσου με αυτές τις συμβουλές και είναι βέβαιο ότι θα βγεις νικητής. Εξάλλου, η ζωή είναι πολύ μικρή για να κολλήσεις πίσω από ένα θαμπό παρμπρίζ. 

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!