ΑΓΩΝΕΣ

GP Μαϊάμι – Sprint: Verstappen ξανά και ξανά

Ο Max Verstappen αναδείχθηκε νικητής στο Sprint στο Μαϊάμι χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο αγώνα.

Κατά την έναρξη του αγώνα, ο Charles Leclerc πίεσε για να πάρει κεφάλι αλλά ο Verstappen, έκανε επιδέξιους ελιγμούς για να εξασφαλίσει την πρωτοπορία από την πρώτη στροφή.

Εν τω μεταξύ, ο Hamilton βρέθηκε μπλεγμένος σε μια σειρά από αψιμαχίες, μία από τις οποίες οδήγησε σε ποινή μετά τον αγώνα για υπερβολική ταχύτητα στο pitlane κατά τη διάρκεια μιας πρώιμης περιόδου με αυτοκίνητο ασφαλείας, υποβιβάζοντάς τον στην 16η θέση της τελικής κατάταξης.

Στον πρώτο γύρο σημειώθηκε ένας καταιγισμός γεγονότων, με τον Lando Norris να πέφτει θύμα σύγκρουσης, η οποία προκλήθηκε από το καθυστερημένο φρενάρισμα του Hamilton και την επακόλουθη επαφή του με τον Fernando Alonso, πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση που παγίδευσε τον Norris και τον Lance Stroll.

Ο Verstappen εκμεταλλεύτηκε την περίοδο με το αυτοκίνητο ασφαλείας, εκτελώντας μια άψογη επανεκκίνηση και πέρασε μπροστά, αφήνοντας τον Leclerc πίσω του. Παρά τις σθεναρές προσπάθειες του Perez να ανακτήσει έδαφος, οι Verstappen και Leclerc διατήρησαν έναν καταιγιστικό ρυθμό.

Καθώς προχωρούσε ο αγώνας, ο Verstappen αντιμετώπιζε προβλήματα με την ισορροπία του μονοθεσίου και την πρόσφυση του πίσω μέρους, επιτρέποντας στον Leclerc να ανακάμψει και να μειώσει τη διαφορά μεταξύ τους. Ωστόσο, η ανθεκτικότητα του Verstappen επικράτησε τελικά, εξασφαλίζοντας μια θριαμβευτική νίκη με επιβλητικό προβάδισμα 3,3 δευτερολέπτων έναντι του Leclerc.

Πίσω από τους πρωτοπόρους, ο Daniel Ricciardo απέτρεψε τον Carlos Sainz για να κατακτήσει την τέταρτη θέση, ενώ ο Sergio Perez κατέκτησε την τελευταία θέση στο βάθρο, τερματίζοντας τρίτος παρά τη γενναία καταδίωξη του Leclerc.

Σε έναν αγώνα γεμάτο δράμα, ο αγώνας του Hamilton για την πρωτοκαθεδρία ήταν αισθητός, με τις μάχες του με τον Kevin Magnussen να αποδεικνύονται ιδιαίτερα αμφίρροπες.

Αύριο στις 23:00 ο αγώνας. Καλή Ανάσταση!

Οι αλλοπρόσαλλοι ελιγμοί του Magnussen και τα παράπονα του Hamilton για την έλλειψη τελικής ταχύτητας της Mercedes υπογράμμισαν την ένταση της αντιπαλότητάς τους, με αποκορύφωμα μια σύγκρουση στον 14ο γύρο που είδε τον Hamilton να χάνει θέσεις από τον Yuki Tsunoda.

Η ποινή του Hamilton μετά τον αγώνα έριξε τον Βρετανό στην όγδοη θέση. Εν τω μεταξύ, ο Norris αντιμετωπίζει έλεγχο μετά τον αγώνα, με μια έρευνα να διαφαίνεται για τις ενέργειές του μετά το ατύχημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!