PINEDΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Στη Ferrari ο Lewis Hamilton μαζί με τον Leclerc!

Σε μια εκπληκτική εξέλιξη για τον κόσμο της Formula 1, η Mercedes ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Lewis Hamilton θα αποχωρήσει από την ομάδα μετά το τέλος της σεζόν 2024. Τελειώνει ο Sainz.

Ταυτόχρονα, η Ferrari επιβεβαίωσε τη μεταγραφή του Χάμιλτον εξασφαλίζοντας τις υπηρεσίες του με πολυετές συμβόλαιο από το 2025.

Αυτή η αναπάντεχη ανακοίνωση έρχεται παρά το γεγονός ότι ο Χάμιλτον υπέγραψε διετή επέκταση συμβολαίου με τη Mercedes μόλις το περασμένο καλοκαίρι, καλύπτοντας τις σεζόν 2024 και 2025.

Ωστόσο, ο Βρετανός θρύλος των αγώνων επέλεξε ένα νέο κεφάλαιο στην ένδοξη καριέρα του, ενώνοντας τις δυνάμεις του με τη Ferrari ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του υπάρχοντος συμβολαίου του.

Η αποχώρηση του Χάμιλτον σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, ολοκληρώνοντας μια αξιοσημείωτη 12ετή θητεία στη Mercedes, μια ομάδα στην οποία εντάχθηκε το 2013, ενορχηστρώνοντας μια θεαματική μετακίνηση από τη McLaren, όπου έκανε το ντεμπούτο του το 2007 και κατέκτησε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο το 2008.

Η συνεργασία με τη Mercedes αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη, κυριαρχώντας στην εποχή των υβριδικών turbo από το 2014 και μετά και ωθώντας τον Χάμιλτον σε έξι επιπλέον παγκόσμιους τίτλους μέσα σε επτά χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του με τη Mercedes, ο Χάμιλτον πέτυχε αξιοσημείωτα ορόσημα, εξασφαλίζοντας 82 από τις 103 νίκες του και 78 από τις 104 pole position, εδραιώνοντας την ιδιότητά του ως ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Formula 1.

Ωστόσο, οι πρόσφατες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αμφιλεγόμενης αναμέτρησης για τον τίτλο του 2021 με τον Max Verstappen και της ανόδου της Red Bull στην κορυφή, έχουν αφήσει τον Hamilton χωρίς νίκη από την εισαγωγή των κανονισμών της εποχής του 2022.

Στα 39 του χρόνια, ο Χάμιλτον επέλεξε να αλλάξει την καριέρα του στο τέλος της, επιλέγοντας να ενώσει τις δυνάμεις του με τη Ferrari και να ξανασμίξει με τον επικεφαλής της ομάδας Fred Vasseur, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε επικεφαλής της ομάδας του στην ART στο GP2.

Καθώς ο Hamilton ξεκινάει αυτό το νέο ταξίδι με τη Ferrari, σηματοδοτεί το τέλος της τετραετούς θητείας του Carlos Sainz στην ιταλική ομάδα. Ο Sainz, ο οποίος πήρε τις δύο πρώτες του νίκες σε Grand Prix με τη Ferrari, θα αναζητήσει νέες ευκαιρίες για τη σεζόν 2025.

Η αποχώρηση του Χάμιλτον αφήνει ένα σημαντικό κενό στη σύνθεση των οδηγών της Mercedes για το 2025, μαζί με τον Τζορτζ Ράσελ.

Με αξιοσημείωτους υποψήφιους όπως ο Alex Albon από τη Williams και ο Esteban Ocon από την Alpine, η Mercedes βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμες αποφάσεις τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, καθώς αξιολογεί τις επιλογές της για την επόμενη σεζόν.

Το τοπίο της F1 είναι αναμφίβολα έτοιμο για δραματικές ανακατατάξεις, καθώς αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη σεζόν 2025.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!